Sudurağı’nda Yaşlılığın Farkına Var Yürüyüşü Yapıldı

18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar haftası nedeniyle Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce Sudurağı kasabasında bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Sudurağı’nda Yaşlılığın Farkına Var Yürüyüşü Yapıldı
Sudurağı Belediye Başkanı Mehmet Ceyhan’ın desteğiyle gerçekleştirilen yürüyüşe kasaba halkı ve sağlık çalışanları yoğun ilgi gösterdi.
Yürüyüşle ilgili olarak Halk Sağlığı Müdürü Ali Rıza Altunsoy yaptığı açıklamada, “Yaşlılık dönemi tanımlanırken biyolojik, sosyolojik, ekonomik ve kronolojik tanımlamalardan yararlanılmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bu yaş grubu için kronolojik bir tanımlamayı tercih etmekte ve yaşlılık dönemini 65 yaş ve üzeri grup olarak kabul etmektedir. Yaşlılığın seyrine ve vücut fonksiyonlarında oluşan değişikliklere göre yaşlılık dönemleri; 65-74 yaş arası “geç yetişkinlik”, 75-84 yaş arası “yaşlılık” ve 85 yaş ve üzeri de “ileri yaşlılık” dönemi olarak sınıflandırılmaktadır. Yaşlılar bizim en değerli varlıklarımızdır. Onlara sağlıklı, etkin, hayatın içinde, aktif ve mutlu oldukları bir hayatı sağlamak hepimizin görevidir. Yaşlılık çeşitli güçlerin etkileşimini içerir. Bu güçlerin temelinde yaşamın tüm evrelerinin zorlamalarına karşın varoluşunu sürdürebilmiş olmanın bilgeliği ve iç görüsü bulunur. Sağlıklı yaşlanmak için; Düzenli egzersiz yapın. Dengeli ve yeterli beslenin. Sigaradan ve sigara dumanından uzak durun. Belleğinizi güçlü tutun, öğrenmeyi sürdürün. Hastalıklardan korunun” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284