Tabibler Odasi Baskani Canbal: “Sikintilarimizi Daha Güçlü Bir Sesle Dile Getirmek Istiyoruz”

14 Mart Tip Bayrami nedeniyle Tabibler Odasi Baskani Uzman Doktor Abdurrahman Canbal yaptigi açiklamada sikintilarini biraz daha güçlü bir sesle dile getirmek istediklerini söyledi.

Tabibler Odasi Baskani Canbal: “Sikintilarimizi Daha Güçlü Bir Sesle Dile Getirmek Istiyoruz”

Canbal, “Bugün 14 Mart ve biz yeni bir Tip Bayramini kutluyoruz. Bu tarih Tibhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adli tip okullarinin 14 Mart 1827'de açilisindan sonra Tip Bayrami olarak ülkemizde kutlanmaya baslamistir ve modern tip egitiminin baslangici olarak kabul edilir.
Her 14 Mart, hekimlerimiz için ülkenin saglik sorunlarina, sorunlarin çözümlerine, kendi özlük haklarina dikkat çeken bir süreç haline gelmistir. Çünkü bu tarihin çikis kaynagi da bunu gerektirmektedir. Daha önceki yillarda oldugu gibi yine bugün 14 Mart'ta biraz daha güçlü bir sesle sikintilarimizi dile getirmek istiyoruz.
Son yillarda saglik sisteminde yapilan ve yapilmaya çalisilan degisiklikler, saglik hizmetinin piyasa boyutunun agir basmasina, hekimlerin özlük haklarinda ciddi gerilemelere neden olmaktadir. Oysa biz hekimlerin talepleri son derece basittir. Temel talebimiz, hekimlik sanatini içinde bulundugumuz toplumun hizmetine sunmak ve bunu yaparken de sagligimizdan, is güvencemizden vazgeçmeden çalismak, gelecek kaygisi duymaksizin yasamaktir.
Toplumsal yasantinin tüm alanlarinda siddet giderek yayginlasan bir egilim haline gelmistir. Saglik ortaminin sorunlarinin tamamen sisteme bagli oldugu herkes tarafindan asikar olarak bilindigi halde, hekimleri hedef olarak gösteren ve söylemleri körükleyen kaynaklar hekimlere yönelik siddeti de körüklemektedirler. Gün geçmemektedir ki; bir hekim belki de hiç hak etmedigi bir siddet eylemi ile karsilasmasin. Acil servisler, yogun bakim üniteleri basta olmak üzere hekimler nerdeyse her gün bazen ölümle sonuçlanan siddete maruz kalmaktadir. Hekimler her gün bakacaklarinin çok üstünde hastaya bakmaya zorlanarak, olumsuz çalisma ortamlarinin katkisi ile hedef tahtasi haline getirilmektedir. Ve ne yaziktir ki; çogu zaman siyasi iradenin ve yöneticilerin tutum ve söylemleri bunlara zemin hazirlamaktadir.
Bu duygu ve düsüncelerle istek ve taleplerimizin yerine getirilmesi temennisiyle karsilastigimiz türlü güçlüklere ragmen, kutsal meslegimizin icrasinda halkimizin saglik sorunlarinin çözümüne yönelik olaganüstü gayretimizi devam ettirecegiz. . Gerçekten güzel bayramlara kavusmak dilegiyle tüm meslektaslarimizin 14 Mart Tip Bayramini Karaman Tabip Odasi Olarak en içten duygularimla kutlarim” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284