Tedavi Sonrasi Hasta Takibi Geliyor

Saglik Bakanligi, tedavi basarisini ölçmek için yeni bir uygulama baslatmaya hazirlaniyor.

Tedavi Sonrasi Hasta Takibi Geliyor
Ilk etapta diyabet, diz protezi ve gebelik için Haziran'da baslatilacak uygulamayla tedavi sonrasi komplikasyon gelisip gelismedigine, sürecin basariyla tamamlanip tamamlanmadigina bakilacak. Saglik Bakanligi Saglik Hizmetleri Genel Müdürü Irfan Sencan, klinik kaliteyi iyilestirmek için yeni bir sistem getireceklerini anlatti.
Ülkedeki saglik hizmetinin daha kaliteli hale gelmesi için hekim ve kurumun nitelik açisindan da performansini artiracak uygulamalar üzerinde çalistiklarini belirten Sencan, Haziran'dan itibaren bakanligin bütün hastanelerinde seker hastaligi, diz protezi ve gebelik/dogum tedavilerini, tüm bilgilerin yer aldigi internet agi üzerinden takip edeceklerini söyledi.
Bu tür takiplerin Ingiltere gibi ülkelerde de yapilmaya çalisildigini ifade eden Sencan, ''Biz de ilk etapta bu üç bransi seçtik. Uluslararasi uzmanlarla çalisiyoruz. Öncelikle standartlari olusturacagiz, daha sonra da uygulamaya geçecegiz'' dedi. Sistemin uygulanan tedavinin sonuçlarini izlemek üzerine olacagini anlatan Sencan, su bilgileri aktardi:
''Bir diyabet hastasi ya da diz protezi yapilan bir hasta tedavi sonrasi hangi siklikla ve ne tür sikayetlerle tekrar hastaneye basvurmus, tedavi tekrarlanmis mi, tekrarlanmissa hangi nedenle olmus, bir komplikasyon gelismis mi, sikayetleri artmis mi gibi takipler yapacagiz. Saglik bilgi sistemimiz bu takipleri yapmaya elverisli. Bu bize klinik kalite ölçümü yapmamiza olanak saglayacak. Bunu hem hekim hem de kurum için yapabilecegiz. Klinik rehberleri yayginlastiracagiz. Elde ettigimiz bulguya göre bir yol izleyecegiz. Belki hekimle irtibata geçip soruna çözüm arayacagiz.''
Bu tür ölçümlerin yapilmasinin kolay olmadigini, belirli standartlarin olusturulmasinin sart oldugunu dile getiren Sencan, uygulamanin daha sonra tüm branslari kapsayacak sekilde yayginlastirilacagini bildirdi.
Kaynak: Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284