Tekrarlayan Omuz Çıkığında Artroskopi İşlemi ile Sevkler Önlendi

Karaman Devlet Hastanesinde tekrarlayan omuz çıkığında Artroskopi İşlemi Uygulanmaya başlandığı günden itibaren sevklerin önüne geçildi.

Tekrarlayan Omuz Çıkığında Artroskopi İşlemi ile Sevkler Önlendi

Kol kemiğinin faklı nedenlerle kapsülü ve çevre dokuları yırtarak eklemden çıkmasına omuz çıkığı denir.İlk omuz çıkığı genellikle oldukça büyük bir travma ile oluşur. Yeterli tedavi olmuş veya olmamış kişilerde ikinci ve sonraki çıkıklar şaşırtıcı derecede kolay olabilir. İlk çıkık sonrası tedavi kurallarına uygun yapılmış bile olsa yeniden çıkma olasılığı vardır. Tekrarlayan çıkıklar omuz ekleminde bozulma ve kireçlenmelere neden olurken omuz çevresi kas ve tendonlarda kalıcı hasarlar oluşturabilir.
Karaman Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr.Uygar Kıran Tekrarlayan Omuz Çıkığında Artroskopi işleminin Karaman Devlet Hastanesinde yapıldığını bu sayede bir çok hastada sevklerin önüne geçildiğini vurguladı. “Omuz yuvasının ön kısmında bulunan kapsül-kemik birleşmesindeki yetersizlik tekrarlayıcı omuz çıkıklarının en önemli nedenlerinden biridir. Artroskopi ile 3 küçük delik aracılığıyla kapsülü orjinal yerine dikiyoruz. Ameliyat sonrası süreçte hastalar günlük işlerini rahatlıkla yapabilirler.”dedi

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284