Tibbi Sülükler Kayit Altina Alinacak

Destekleyici tedavi araci olarak kullanilan tibbi sülüklerin kayit altina alinmasi için çalisma yapiliyor.

Tibbi Sülükler Kayit Altina Alinacak

Akdeniz Su Ürünleri Arastirma Üretme ve Egitim Enstitüsü Müdürlügü (AKSAM) Egirdir Birimi Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Mustafa Ceylan kanini emdigi insanin dolasim sistemine enjekte ettigi enzimler vücutta onarici ve uyarici etkiye sahip sülüklerin, metabolizmada aksayan sistemleri harekete geçirdigini anlatti.
Sülüklerin kol, parmak, dudak gibi vücuttan kopan uzuvlarin basarili bir sekilde vücuda tutturulmasinda, romatizmal, tansiyon, kalp, damar, göz, dermatolojik, sinirsel ve daha birçok hastaligin tedavisinde kullanildigini ifade eden Ceylan, sülüklerin ayni zamanda plastik cerrahi, kardiyoloji, nöroloji, ortopedi gibi alanlarda destekleyici tedavi araci olarak kullanildigini aktardi.
Ceylan, "Sülük türlerinin arastirilmasina yönelik ülkemizdeki en kapsamli çalisma olan ve 2013'ün sonunda tamamlanacak proje kapsaminda su ana kadar yaklasik 250 göl, gölet, baraj, akarsu, sazlik ve bataklik alanda sülük taramasi gerçeklestirdik. Projemiz bittiginde bildirecegimiz yeni kayitlar ile sülük faunasina katki saglayacagiz" dedi.
  Kaynak: Konyahaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284