Tinaztepe’de “Birakacaginiz En Güzel Miras, Hayatta Iken Yapacaginiz Organ Bagisidir” Afisi Asildi

Karaman Devlet Hastanesi Organ Bagisi Koordinatörü Sultan Günasti ile Karamanli Organ Bagis Gönüllüleri Ercan Çaliskan ve Yusuf Sütçü Tinaztepe’de Organ Bagisi afisini astilar.

Tinaztepe’de “Birakacaginiz En Güzel Miras, Hayatta Iken Yapacaginiz Organ Bagisidir” Afisi Asildi

Karaman’da organ bagisi konusunda halkimizin dikkatini çekmek, konuya duyarliligi arttirmak amaciyla özveriyle çalisan Hemsire Sultan Günasti ile beraberinde kendileri bagislanan organlarla yasama devam eden ve bu ugurda gönüllü olarak hizmet veren Ercan Çaliskan ve Yusuf Sütçü Antalya’dan organ bagisi ile ilgili çalismadan dönerken Tinaztepe’de bir ani birakmak istediler. Seydisehir Antalya üzerinde Tinaztepe Mevkiinde yogun kar yagisi ve tipiye aldirmadan Devlet Hastanesine ait organ bagisi konulu afisi yüksek bir zirveye astilar.
Hemsire Günasti konuyla ilgili yaptigi açiklamada, Mayis ayi içerisinde Karaman Ili ev sahipliginde ulusal bir panel düzenlemeyi planladiklarini, konuyla ilgili Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Klinigi hocalari ile görüsmek üzere Antalya’ya gittiklerini belirtti. Organ Bagis gönüllüleri Ercan Çaliskan ve Yusuf Sütcü ile birlikte çiktiklari ziyaretten, Karaman’a güzel haberlerle dönmenin mutlulugu ile olumsuz hava sartlarina ragmen bu fikri gerçeklestirdiklerini söyledi.
Organ Bagisi Koordinatörü Sultan Günasti Akdeniz Üniversitesi Tip Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahi Prof. Dr. Ömer Beyazid, Nefroloji Bölümü Prof. Dr. Hüseyin Koçak, Akdeniz Üniversitesi Böbrek ve Karaciger Nakil Dernegi Baskani Mehmet Sahan ile yapilan görüsmelerin çok olumlu geçtigini, ilimizde yapilacak her türlü çalismada yardimci olacaklarini dile getirdiklerini vurguladi.
Organ Bagisi Gönüllüleri ayrica, Akdeniz Üniversitesinde esinin karacigeriyle hayata tutunan Karaman’in Taskale köyünden olan emekli ögretmen Hüseyin Özcanoglu’ nuda hastanede ziyaret ettiklerini açikladi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284