Toplum Ruh Sagligi Merkezi Açildi

Devlet Hastanesi 82. yil Ek binasinda hizmet verecek olan Toplum ve Ruh Sagligi Merkezinin açilisi yapildi.

Toplum Ruh Sagligi Merkezi Açildi
Açilisa Vali Süleyman Kahraman, Garnizon Komutani Jandarma Albay Selçuk Boz, Cumhuriyet Bassavcisi M. Kemal Çokdinç, Vali Yardimcisi Ferhat Burakgazi, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Askerlik Subesi Baskani Personel Albay Riza Beser, Saglik Il Müdürü Nuriye Ulu, daire amirleri, hastane çalisanlari, vatandaslar ve basin mensuplari katildi.
Psikiyatri Uzmani Dr. Fatih Elçin Toplum Ruh Sagligi Merkezi’nde verilecek hizmetlerle ilgili bilgi verirken, Saglik Il Müdürü Uzman Dr. Nuriye Ulu da bu merkezi açmadan önce Adana’daki Toplum ve Ruh Sagligi Merkezi’nde incelemelerde bulunduklarini ve çok etkilendiklerini belirterek, “Adana’da toplum ve ruh sagligi merkezindeki hastalarda hastaligin tekrar etme oraninin yüzde 98’den yüzde 2’lere kadar indigini ögrendik. Bu bizi çok sevindirdi, çok umutlandirdi. Ayrica oradaki hastalarin el emegi göz nuru olan resimleri, ürünleri görünce de ayrica etkilendik ve hemen Karaman’da bu merkezin açilmasi için çalismalara basladik”dedi.
Vali Kahraman’da yaptigi konusmada hasta merkezli hizmet verecek olan bu merkezin açilisi ile Karaman’da saglik alaninda ciddi bir ivme yakalanacagini belirterek, “Kanunî Sultan Süleyman, “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi ” derken halkin sagliginin, bir devletin mutlulugunun ve gücünün temeli olduguna da dikkat çekiyor. Evet, gerçekten de bir devletin mutlulugunun ve gücünün temelinde halkinin sagligi vardir. Bugün açilisini yaptigimiz bu merkez, 2011 yili eylül ayindan itibaren hizmet vermeye basladi ve 2006 yilinda kabul edilen Ulusal Ruh Sagligi Politikasinin bir geregi olarak hizmete girdi. Toplumdaki her ferdin kendisiyle ve toplumun diger üyeleriyle uyum ve denge içinde olmasi, bir ülkenin ve toplumun gelecegi açisindan büyük bir önem tasiyor. Eger bu uyum ve denge yoksa fiziksel saglik yatirimlari da eksik kalacaktir. Bugün açilisini yaptigimiz bu merkezle hasta merkezli bir yaklasimla, Karaman’da daha saglikli bir toplum yapisini olusturmayi hedefliyoruz. Merkezimizin açilisi ile birlikte hastalarimizin aile ve çevresinden uzaklastirilmadan rehabilite edilmesini ve topluma kazandirilmasini hedefliyoruz. Hastalik hissedilir de saglik hissedilmez diye bir söz vardir. Ve bizler toplum olarak hastalik gelmeden sagligin kiymetini bilmeliyiz ve toplumdaki bu uyumun ve dengenin saglanmasi noktasinda adimlar atmaliyiz. Gerek ruhsal açidan, gerekse fiziksel açidan saglikli her birey aslinda saglikli bir toplumun temel tasidir. Bugün dünyadaki birçok ülkede saglik alaninda reformlar yapilmakta, adimlar atilmakta. Çünkü bir toplumda saglik ihmal edilmisse, o toplumun huzurundan ve gücünden bahsetmek mümkün olmayacaktir. Biz bu bilinçle Karaman’i saglik alaninda daha üst noktalara tasimanin gayretindeyiz. Bizim insanimiz hizmetin en iyisine layiktir” dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan Vali Kahraman protokol üyeleri ile birlikte Merkezin açislini gerçeklestirdiler. Vali Kahraman, hastalarla da yakindan ilgilenerek merkezde tedavi gören hastalarin yaptiklari eserleri ve ürünleri inceleyerek bir süre sohbet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284