Toplum Ruh Sagligi Merkezi Aile Egitimi Ile Göz Doldurdu

Hastanemizin çaliskan birimlerinden biri olan TRSM egitim faaliyetlerine devam ediyor. Sizofreni, bi-polar gibi psikotik rahatsizligi bulunan vatandaslarimiza hizmet veren merkezimizde ruhsal rahatsizligi bulunan hastalarimiza ve ailelerine yönelik “Ruhsal Rahatsizliklarda Aile Içi Iletisim” konulu egitim düzenlendi.

Toplum Ruh Sagligi Merkezi Aile Egitimi Ile Göz Doldurdu

Açilis konusmasini yapan Sosyal Hizmet Uzmani Aydin Bagci; TRSM olarak Ruhsal rahatsizligi bulunan hastalarimizin her gününü dolu dolu geçirecek sekilde rehabilitasyon programi hazirladiklarini; sabah sporu ile baslayan programin günaydin toplantisi, egitimler, bireysel ve grup terapileri, aile görüsmeleri ve is-ugrasi kurslari ile devam ettigini belirtti. Belirli araliklarla sosyal etkinlikler düzenlendigini belirten BAGCI, TRSM’ nin aileler için model oldugunu ve tedavi edici, destekleyici psiko-sosyal yaklasimin evde de aileler tarafindan yürütülmesi gerektigini söyledi.
KMÜ hemsirelik son sinif ögrencileri tarafindan yapilan kisa bir sunumun ardindan, yine ögrenciler tarafindan hazirlanan tiyatro gösterisinde izleyicilere iyi ve kötü iletisim kuran iki aile örnegi sunularak izleyicilerin yorumlari alindi. Egitimin son kisminda Psikolog Merve Baytar ve hemsirelerimiz Halide Toptas ve Özlem Koçak tarafindan ailelerden gelen sorular yanitlanarak ruhsal rahatsizliklar, ilaç kullanimi ve buna bagli aile içinde yasanan olumsuzluklara yönelik bilgilendirme yapildi.
Yapilan egitimin sonunda TRSM kursiyerlerimizden biri kendisinin kaleme aldigi ve aile içi iletisimin önemini anlatan siirini okudu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284