Türkiye`de Bir Ilk Yüzde 100 Yerli Implant

Yüzde 100 yerli implant üreten Türk doktor TÜBITAK destegiyle ilk fabrikayi kurdu. Hedef yilda en az 50 bin yerli üretim...

Türkiye`de Bir Ilk Yüzde 100 Yerli Implant

Yüz naklinden kalp ameliyatlarina dünyada adini duyuran Türk doktorlar, buluslarina devam ediyor. Dis hekimi Dr. Talat Bugur uzun çalismalar sonucu yerli implant üretti. Projesini TÜBITAK’a ileten Bugur, 300 bin TL’lik destek alarak implant fabrikasi kurdu.
Istanbul’da kurulan fabrikada yilda 50 bin implant üretilmesi planlaniyor. Fabrikasi ile dünya standartlarinda implantlarin üretimine baslayan Bugur, yerli implantin ve fabrikasinin genel anlamda ülkeye birçok fayda saglayacagini belirterek, “Yerli implant ithalatin önü kesilecek. Bununla birlikte ihracat ve cari açiga da katki saglanacak” dedi.
ÖMÜR BOYU GARANTISI VAR
Ithal edilmesi nedeniyle maliyeti çok olan ve protez dislerin çeneye monte edilmesini saglayan, yapay dis kökü olarak tanimlanan implant tedavisinin maliyeti yariya düstü. Bugur’un TÜBITAK hibesi ile Istanbul’da kurdugu yerli implant fabrikasi ile implant tedavisinin maliyeti yari yariya düstü. Yerli implant hastalara uygulanmaya baslandi. Birçok üniversite hastanelerinde ve dis hekimligi muayenehanelerinde yerli implant kullaniliyor. Dr. Bugur implantlarin ayni zamanda ömür boyu garantili olacagini belirterek, “TÜBITAK destekli firmamizin ürettigi implantlar her kosulda ömür boyu garantimiz altinda olacak. Dünyada bu garantiyi resmi olarak verebilecek çok ama çok az firma var. Türkiye’de kullanilan implantlarin çogunun, hemen hepsinin ömür boyu resmi garantisi bulunuyor” dedi. Yerli implant fabrikasinda kapasite dahilinde yilda 50 bin adet implant üretmeyi planladiklarini belirten Bugur, dis hekimlerine maliyet oranlari 400 euro’ya kadar çikan implantlarin da yerli üretimle yariya indirilecegini, böylece bu indirimin hastalara yansiyacagini söyledi.
Kaynak: Bugün

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284