Uçucu Madde Denetimleri Sürüyor

Ilimiz Halk Sagligi ekipleri Karaman genelinde bulunan isletme sahiplerine uçucu maddelerin üretimi, kullanimi ve satisina yönelik denetimlerini ve bilgilendirme egitimlerini sürdürüyor.

Uçucu Madde Denetimleri Sürüyor

Konuyla ilgili olarak Halk Sagligi Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Madde kullanimi ve bununla iliskili sorunlar medeniyetlerin kurulmasi kadar eskidir. 1960-1970’li yillardan sonra çok çesitli uyusturucu maddelerin bulunabilir ve kullanilabilir hale gelmesiyle, zaten var olan alkol ve sigara kullanimina ait sorunlara yenileri eklenmistir.Bunlarin basinda gelmekte olan uçucu madde bagimliligi, uçucu maddelerin ucuz olmasi, hizli etki göstermesi ve bu tür maddelere kolay ulasilabilmesi nedeniyle toplumda hizla artan bir sorun haline gelmektedir.
Ülkemizde uçucu madde bagimliligi özellikle sokaklarda yasayan, her türlü ihmal ve istismara açik çocuklar için büyük bir risk olusturmaktadir. Bütün bunlarin önüne geçilmesi ve uçucu madde satisini, 5898 sayili “uçucu maddelerin zararlarindan insan sagliginin korunmasina dair kanuna” uygun sekilde yapilmasi amaciyla Karaman Halk Sagligi Müdürlügü denetim ekipleri, Karaman il genelindeki isletme sahiplerine “uçucu maddelerin üretimi, kullanimi ve satisina” yönelik denetimler ve bilgilendirme egitimlerine program dogrultusunda devam etmektedir” dendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284