Ulu: 2015, Karaman’da Saglik Açisindan Çok Daha Bereketli Bir Yil Olacak

Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Dr. Nuriye Ulu, Anjiyo Merkezi’nin 2015 yilinin ilk aylarindan itibaren hizmet vermeye baslayacagini söyledi.

 Ulu: 2015, Karaman’da Saglik Açisindan Çok Daha Bereketli Bir Yil Olacak

Karaman Devlet Hastanesi Yemek salonunda basin mensuplariyla kahvaltida bir araya gelen Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Nuriye Ulu, Anjiyo grafi ve kardiyovasküler cerrahi ünitesiyle ilgili güzel haberi geçtigimiz aylarda aldik. 2014-2016 yatirimina alindi ve insallah 2015 yili içerisinde aktif hale getirilecek” dedi.

Dogumevi binasinin durumuyla ilgili sorulan soruya Ulu, “Eskiden beri planladigimiz islerde hiçbir aksama yok ama yapim isleri tahminimizden daha yavas gidiyor maalesef. Biz aslinda Ramazan öncesinde Bakanligimiza teknik eleman gönderilmesi ve tadilat tamirat ve deprem güçlendirme çalismalarinin baslamasiyla ilgili talep yazip Daire Baskaniyla görüstük ama Ramazan, bayram derken biraz sarkti. Insallah bu bir iki hafta içerisinde Bakanligimizdan mühendisler, teknik elemanlar gelip deprem güçlendirme ile ilgili çalismalara baslayacagiz. Çünkü bu binanin tadilatini da biran önce yaptirmamiz lazim ki biliyorsunuz anjiyo ünitesini kurdugumuz zaman sadece anjiyo ile kalmayacak. Kardiyovasküler, cerrahi merkezi, yatan hastalari, yogun bakimi olacagi için büyük bir alana ihtiyacimiz var. Hastanemizin içerisinde o alan mevcut. Ama biz bunu baska amaçlarla kullaniyorduk. Oralari bosaltip mekan olarak daha fazlasina ihtiyacimiz var. Fizik tedavi ve psikiyatriyi insallah Dogumevi binasina tasidigimizda burada ihtiyaç duydugumuz alana rahatlikla kavusmus olacak. Hem hastalara verdigimiz hizmetin sikisik duruma gelmesine engel olmus olacagiz. Hemde bizde rahat hizmet eder duruma gelmis olacagiz. Bu konuyu yakindan takip ediyoruz. Insallah 2015 yili saglik açisindan çok daha bereketli olacak. Halkimizin sagligini daha iyiye götürebilmek adina para harciyoruz. Çok sükür Türkiye genelindeki siralamamiz da oldukça iyi. Projelerimiz ve iyi uygulamalarimizda 5. siradayiz. Yine hasta memnuniyetinde Türkiye genelinde yüzde 85 memnuniyetle 14. siradayiz. Onca eksigimiz olmasina karsin 14. siraya yerlesmis olmak bizleri mutlu ediyor. Daha bir gayretimizi ve motivasyonumuzu artiriyor. Insallah Karaman ölçeginde en güzel saglik hizmetini vermek adina çalismaya devam edecegiz. 14 degil daha üst seviyelere bu hizmetlerimizi çikaracagiz” dedi.
Ulu, Agiz ve Dis Sagligi Merkezi’nin 82. Yil Devlet Hastanesine tasinma islemleriyle ilgili olarak da Bakanliga gerekli yazismalari yaptiklari ve Bakanliktan gelecek yetkililerin hazirlayacagi rapor dogrultusunda tadilat ve tamirat islerine baslanacagini ve en kisa sürede bu biriminde binaya tasinma islemini gerçeklestireceklerini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284