Ulu: Hastanemiz Bekledigimiz Tarihtende Önce Bitecek

Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Nuriye Ulu, yapimi devam eden Karaman Devlet Hastanesi binasi insaatinin çok hizli bir sekilde ilerledigini ve hastanenin belirlenen tarihten önce bitirilerek Bakanliga teslim edilecegini söyledi.

Ulu: Hastanemiz Bekledigimiz Tarihtende Önce Bitecek

14 Mart Tip Bayrami nedeniyle makaminda ziyaret ettigimiz Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Nuriye Ulu, “14 Mart 1827'de, II. Mahmut döneminde, Hekimbasi Mustafa Behçet'in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Sehzadebasi'daki Tulumbacibasi Konagi'nda Tiphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adiyla kurulmasi, Türkiye'de modern tip egitiminin basladigi gün olarak kabul edilir. Okulun kurulus günü olan 14 Mart, "Tip Bayrami" olarak kutlanmaktadir. Ilk kutlama, 1919 yilinin 14 Mart'inda isgal altindaki Istanbul'da gerçeklesmistir. O gün, tibbiye 3. sinif ögrencisi Hikmet Boran'in önderliginde, tip okulu ögrencileri isgali protesto için toplanmis ve onlara devrin ünlü doktorlari da destek vermisti. Böylece tip bayrami, tip meslegi mensuplarinin yurt savunma hareketi olarak baslamistir. 1929-1937 yillari arasinda 12 Mayis günü Tip Bayrami olarak kutlandi. Bu tarih, Bursa'daki Yildirim Darüssifasi'nda ilk Türkçe tip derslerinin basladigi tarih olarak kabul edildigi için Tip Bayrami yapildi. Ancak zamanla bu uygulamadan vazgeçildi ve yeniden 14 Mart Tip Bayrami oldu. Bizde bu sekilde kutlamaya devam ediyoruz.” dedi.
Ulu, yapimi devam eden hastanenin son durumuyla ilgili olarak da verdigi bilgide, “Bakanligimizin uygulamalarini bizlerde illerde hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Saglikta dönüsüm noktasinda hizmetlerde ciddi bir noktaya ulasildi. Karaman’da da bunun yansimalari var. Devlet hastanemiz yüzde 90’larin üzerinde tamamlandi. Hatta bu hafta sonu binayi gezelim diye bir talebimiz oldu. Müteahhit firma sorumlusu Erhan beyde artik yerlerin dösemelerinin ve kaba temizliginin yapildigini bu nedenle bir sonraki hafta ziyaret edersek her sey çok daha bitmis olacagini söyledi. Bunlari duymak bile bizi mutlu ediyor heyecanlandiriyor. Temel anlamda elektrik ve dogalgaz tesisatlari gibi her türlü sistem bitmis durumda. Sadece ufak tefek dolap montajlari gibi isler kaldi. Birde binanin kaba temizligi kaldi. Her sey yolunda gidiyor. Eger bir aksilik olmazsa Bakanligimiz ve Toki’den de kabul asamasinda gelen büyüklerimizin zamani olursa Nisan sonuna insaat bitecek ve biz bu yaz hastanemize tasinmis olacagiz” diye konustu.
Devlet Hastanesi Bashekimi Tugrul Bulut’da, “Senede bir günde olsa hatirlanmak ve onu paylasmak bizim için çok önemli ve degerli. Ben hatirladiginiz için sizlere ve hatirlayan herkese tesekkür ediyorum. Hatirlanmak ve birlikte paylasmak çok güzel. Bizim çalisma sevkimizi artiriyor. Çünkü gelen ziyaretçilerin çogu istedikleri ve bizimle birlikte olmak istedikleri için geliyorlar. Bu çok önemli. Ben Karaman’da hizmet verdigim için çok mutluyum. Insallah daha da iyi hizmetler verecegimize inaniyorum. Bu hastasiyla, doktoruyla, yöneticisiyle aslinda ekip halinde verilen bir hizmet. Bize verilen destegin samimiyetini gördükçe bizim çalisma sevkimiz tabiî ki artiyor. Karaman halki bize güvensinler, desteklerini eksik etmesinler. Yeni hastaneye tasinmak bizim için bir avantaj. Eski binalarimiz miyadini yillar önce tamamlamis. Yeni hastane, yeni bir ortam çalisanlarin da sevkini artiracak. Ekibime çok güveniyor ve inaniyorum. Sizlerin araciligiyla çalisanlarima tesekkür ediyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284