Ulu: Hastanemizde Yatak Kapasitesinde Hiçbir Sikinti Yok

Ilimizde bulunan tüm hastanelerin tek çati altinda toplandigi Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi sahasi içerisinde yapimi tamamlanan ve hizmet vermeye baslayan yeni Devlet Hastanesi’ne halkimiz büyük ragbet gösteriyor.

Ulu: Hastanemizde Yatak Kapasitesinde Hiçbir Sikinti Yok

Hafta basindan itibaren tüm bölümlerin hizmet vermeye basladigi hastaneyi çok begendiklerini belirten vatandaslar, Karaman’a yakisir üniversite hastanesi konumunda bir binaya sahip olduklari için sansli olduklarini bildirdiler.
Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Nuriye Ulu ve Hastane yeni binaya tasinmalariyla birlikte ufak tefek eksikliklerin de giderilmeye baslandigini belirterek, “Konum olarak 55 bin metrekare kapali alanla üç binanin toplamindan neredeyse iki katina yakindi. Güzel bir yerlesim oldu. Üç binamizda çok rahatlikla sigdi. Yatak sayimiz geçmise nazaran 40-50 artti. O anlamda herhangi bir eksilme degil artma oldu. Belediyemiz ulasimla ilgili problemleri hallediyor. Görüsmelerimiz devam ediyor. Bize göre aksayan pek çok sey hallediliyor. Hastalarimiza daha güzel hizmet verebilmek için en güzelini herkesin destegiyle yapmaya çalisiyoruz” dedi.
Dogumevi ve Çocuk Hastanesi’nin eski binasina tekrar tasinacagi yönündeki söylentilerle ilgili olarak da Ulu, “Dogumevi’nin Bakanligimizda kalmasi için gerekli girisimleri yaptik ve çok sükürde binamizda bizde kaldi. Bu binayi güzel bir tadilattan geçirip bu hastanemiz standartlarinda güzel bir hale getirdikten sonra birkaç yil sonra eger bu hastane ihtiyaci göremez hale gelir, branslarimiz artar, yatak sayimiz yetersiz hale gelirse o zaman hastane olarak kullanmayi planliyoruz. Ama o zamana kadar biz bu binayi gündüzlü kres, özellikle uzaktan gelen hasta yakinlarinin barinabilecegi misafirhane veya gündüzlü fizik tedavi ünitesi, psikiyatriyle ilgili toplum ruh sagligi merkezimizdir, yatan hasta degil ama gündüzlü hastayla ilgili bazi hizmetleri orada sürdürmeyi planliyoruz. Dogum ve kadin hastaliklariyla ilgili herhangi bir bransin o binaya tasinmasi ile ilgili bir sey söz konusu degil. Agiz ve Dis Sagligi Merkeziyle ilgili olarak 82. yila tasinma çalismalari için proje çalismamizi baslattik. Mimar arkadasimiz projesine çalisiyor suan. Insallah Persembe gününe proje çalismasini bitirmeyi hedefliyoruz. Sonrasinda da tadilat-tamirat anlaminda islere baslayacagiz. Biz dis mekan olarak basladik tadilatina ama Agiz Disin tadilati biraz daha genis çapli olmasi gerektigi için biraz daha uzun sürecek gibi. Insallah bu sene içerisinde tasinmayi hedefliyoruz” diye konustu.
Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Nuriye Ulu, yeni hastaneye vatandaslarin ulasabilmeleri için yeni santral numarasinin 217 00 10 oldugunu belirterek bu numaradan istedikleri birimle görüsme yapabileceklerini sözlerine ekledi.
Hastane Bashekimi Op. Dr. Kerim Serbetçi’de, “Hafta basindan itibaren bu binada hizmet vermeye basladik. Tabi eksikliklerimiz var ama onlari da zamanla gidermeye çalisacagiz. Hastanemizin otoparkini genisletiyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren yeni birimlerimiz de açilacak. Uyku ünitesi, Kematerapi ünitesi gibi. Onlar açildikça da sizlerle paylasacagiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284