Vali Işık “Karaman’da Vaka Sayılarında Kritik Bir Süreçteyiz”

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık yeni tip korona virüs ile etkin mücadelede sizler bizim sokakta, caddede ve mahallede gözümüz kulağımız olacaksınız dediği “Gönüllü Salgın Denetçileri” ile bir araya geldi.

Vali Işık “Karaman’da Vaka Sayılarında Kritik Bir Süreçteyiz”

Karaman Valiliği tarafından Ekim ayı başında basın mensuplarıyla bilgisi paylaşılan ve son başvuru tarihi olan 15 Ekim 2020 itibariyle 250 başvurunun olduğu “Gönüllü Salgın Denetçiliği” elemeleri sonrasında belirlenen 100 kişiden oluşan denetçiler iki grup halinde Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ile bir araya gelecek. İlki 10 Kasım 2020 Salı günü Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda konuşmasına ilk olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 82. Yılında özlemle, saygı ve minnetle anarak başlayan Vali Işık vakaların tekrardan yükselişe geçmemesi için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini ifade etti.
 
“Beklediğimizin Üzerinde Bir Başvuru Oldu”
Halkın desteğini almadan hiçbir şeyi başarmanın mümkün olmadığını söyleyen Vali Işık konuşmasında beklenilenden fazla bir başvurunun yapılmış olmasının korona virüsle mücadeleyi kazanmada kendilerini umutlandırdığını ifade etti. “Korona virüs haritasında Karaman'da yeşile döndük diye sevinirken maalesef ki insanların rehavete kapılarak tüm tedbirleri elden bırakması sonucunda ne yazık ki bugünlerde yine vaka sayısında çok büyük bir oranda artış yaşanmaktadır” diyen Vali Işık “Gönüllü Salgın Denetçileri” uygulamasının ülke genelinde bir ilk olduğunu belirtti.
 
“Asılsız İhbarlar Bizi Üzmesin”
“Sizler olmasanız bu işi kaybederiz” diyen ve konuşmasında halkın desteği olması gerektiğinin altını çizen Vali Işık “Gönüllü Salgın Denetçileri”ni ihbarların asılsız olmaması konusunda özellikle uyardı. Vali Işık konuyla ilgili konuşmasında “Lütfen gördüğünüz olumsuzluklarda kimseyle muhatap olmayın. Sizlerin ve yetkili birimlerin olduğu bir WhatsApp grubu oluşturacağız. Sizler de gün içerisinde çarşıda, pazarda, mahallede, sokakta görmüş olduğunuz olumsuzlukları grupta paylaşabileceksiniz. Sizlerin bu paylaşımlarıyla denetim ekipleri belirtilen yere intikal edip olaya el koyacaklar. İsterseniz fotoğraflayın isterseniz gruba yazın ama kimseyle kötü duruma düşüp zor durumda kalmayın. Kendinizi deşifre edecek hareketlerde bulunmayın ki bizlerin de sizlerden yararlanma fırsatımız olsun. Sağlık çalışanlarımız gece gündüz demeden çok özverili çalışmalar yapıyorlar. Onlara da ayrıca teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verirken özellikle taşıyıcı durumunda olan gençlerin farkında olmadan korona virüsü ailelerine bulaştırabilmeleri konusunda uyardı.
Haber: Senem Yavuzaslan – Mustafa Özünal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284