Vatandasin Sekerini Ölçtüler

Dünya Diyabet günü nedeniyle Il Halk Sagligi Müdürlügü’ne bagli Bulasici Olmayan Hastaliklar Sube Müdürlügü tarafindan vatandasa ücretsiz seker ölçümü yapildi.

Vatandasin Sekerini Ölçtüler

Halk Sagligi Müdürlügü Toplanti Salonunda diyabet hastaligiyla ilgili olarak yapilan bilgilendirme toplantisinda Bulasici Olmayan Hastaliklar Sube Müdürü Dr. Dine Atci, dünyada diyabet hastasi sayisinin 360 milyon kadar oldugunu, Türkiye’de ise bu sayinin 7 milyona ulastigini belirterek, “Bu sayiya daha hasta oldugunu bilmeyen insanlarin dahil olmadigini biliyoruz. Baktigimizda bu hastaliga yakalanan birçok insan oldugunu görüyoruz. Ölüm oranlarina baktigimizda ise dünyada her yil 4 buçuk milyon insanin, Türkiye’de ise her yil 26 bin kisinin diyabet ve diyabetin neden oldugu rahatsizliklardan dolayi hayatini kaybettigini ögreniyoruz. Diyabet hastaligi ciddi anlamda hayat standartlarini da etkileyen bir hastalik. Bu hastaligin önlemini almak için sik sik seker ölçümlerinin yapilmasi gerekiyor. Çünkü diyabet ciddi alinmayacak bir hastalik degil” dedi.
Daha sonra Karaman Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmani Dr. Hilal Çiray ve Diyabet hemsiresi Sevgi Maranci, katilimcilara diyabet konusunda bilgilendirmeler yaparak, egzersiz ve beslenmenin diyabet üstünde ki önemine dikkat çekildi.
Program kapsaminda katilimcilarin tokluk kan sekeri ve tansiyon ölçümleri de yapilarak, degerleri yüksek çikan vatandaslar bilgilendirilip ilgili saglik kuruluslarina yönlendirildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284