Yogun Bakim Üniteleri, Hayat Veriyor

Ilimiz Devlet Hastanesi, birimlerini vatandasa tanitmayi sürdürüyor. Yeni binasina tasindigi günden bugüne Karaman halkina en iyi hizmeti verebilmek adina tüm birimlerini yenileyen hastane takdir topluyor.

Yogun Bakim Üniteleri, Hayat Veriyor

Karaman Devlet Hastanesi yogun bakim üniteleri sertifikali personeli ve kalifiye çalisanlari ile de göz dolduruyor.
Yogun Bakim ünitesi, özellikle her hastaya ventilatör cihazi ve monitörizasyon imkani saglayan 3. Basamak Yogun Bakim servisleri ile toplam 45 yatak, 4 izolasyon odasi ve 14 Küvözden olusuyor.
Hastaneden yapilan açiklamada, “Yeni Dogan Yogun Bakim Ünitesi: 4 Çocuk Doktoru, 11 Hemsire ve 4 Temizlik personeli ile hizmet veren ünitemiz, yeni dogan acil gözlem odamizda takip edilip rahatlayamayan bebeklerimizin yatirildigi bir servistir. Yeni dogan bebeklerimizin; dogumda ve sonrasinda ortaya çikabilecek tüm sorunlari (beslenememe, ates, sarilik, solunum sikintisi vb.) ünitemizde giderilmektedir. 13 küvöz, 2 açik yatak, 7 kot, 5 ventilatör, 2 adet ventilatörlü transport küvöz, monitörler, infüzyon pompalari, fototerapiler (led, yogun ve normal), süt sagim makinalari ve acil müdahale setleri gibi gerekli olan tüm araç ve gereçlerimizle tam donanimli 1. ve 2. Basamak Yogun Bakimimizda; yeni dogum yapmis annelerimizi ve ailelerini sevk stresinden büyük ölçüde korumaya çalisarak, bebeklerimize en iyi bakim saglanmaktadir. 1. Basamak Yogun Bakim Ünitesi: Nöroloji ve Koroner hastalarin daha çok tedavi gördügü ünitemizdir. 9 yataktan olusan ünitemizde 11 Hemsire, 6 sorumlu Hekim bulunmaktadir. 2. Basamak Cerrahi Yogun Bakim Ünitesi: 9 yatak ve 1 izole odadan olusan ünitemizde; 3 adet ventilatör cihazi, 9 adet monitör bulunmaktadir. 13 hemsire ve 1 sorumlu hekim gözetiminde hizmet veren ünitemiz, cerrahi ameliyatlardan sonra ya da ameliyata alinacak hastalarin da tedavisini saglamaktadir. 2. Basamak Genel Yogun Bakim Ünitesi: 9 hasta yatagi, 9 monitör, 1 adet yatak basi diyaliz, 1 izolasyon odasi, 5 ventilatör, 2 adet defibrilatör ve 1 adet EKG cihazindan olusan 2. Basamak Genel Yogun Bakim Ünitesinde, 15 hemsire, 1 sorumlu hekim ve 5 temizlik personeli görev yapmaktadir. 2. Basamak Dahiliye Yogun Bakim Ünitesi: 9 hasta yatagi, 9 hasta basi monitörü, 1 adet defibrilatör, 3 adet ventilatör ve 1 adet izolasyon odasindan olusan ünitemizde, 13 hemsiremiz görev yapmaktadir. 3. Basamak Genel Yogun Bakim ve Reanimasyon Ünitesi: 3. Basamak Genel Yogun Bakim Ünitemiz, her hastaya ventilatör cihazi, her hastaya hasta basi monitörleri, Hepafiltresi olan, 24 saat doktor gözetiminde tedavi saglayan tam donanimli ünitemizdir. 9 hasta yatagi, 1 adet izolasyon odasi, 9 adet monitör, 9 ventilatör cihazi, transfer hastalarimiz için transport ventilatör, yatak basi diyaliz için 1 adet diyaliz makinasi ve 3 adet defibrilatör cihazi bulunan 17 hemsire ve 1 adet sorumlu hekimden olusmaktadir. Her türlü kosullara hazirlikli Yogun Bakim Ünitelerimiz; Sorumlu Uzman Hekimleri ile Sertifikali ve Deneyimli Yogun Bakim Hemsireleri ile 7 / 24 hizmet saglayan en önemli birimlerimizdendir. Ünitelerimizde görev yapan tüm personelimize tesekkür ediyor, çalisma hayatlari boyunca basarilar diliyoruz” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284