Yurt Personeline Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Yurt personellerine yönelik bağımlılıkla mücadele eğitimi verdi.

Yurt Personeline Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi

Kemal Kaynaş Kapalı Stadyum’unda gerçekleşen eğitim ile ilgili yapılan açıklamada, “Bağımlılıkla mücadele  ile ilgili sunulan hizmetlerin güçlendirilmesi amacıyla düzenlediğimiz kurum içi eğitim ve halkımıza yönelik farkındalık çalışmalarının yanı sıra  kurum ve kuruluşlardan gelen talepler doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından eğitim faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bu kapsamda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Yurt personellerine yönelik madde bağımlılığı konularında 'Tütün, Uyuşturucu, Alkol ve Davranışsal Bağımlılıklar (teknoloji, sosyal medya, oyun, kumar) konularında kurumumuz personeli Sosyolog Ali İmran Aksu tarafından temel bilgileri içeren eğitim verilmiştir.

Söz konusu eğitimde maddenin insan vücuduna etkileri, bırakma süreçleri, bağımlılığın ruhsal/fiziksel zararları ve yaşam süreçlerine etkileri, risk faktörleri ile bağımlılıktan korunma yöntemleri konularından bahsedilmiştir.” denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284