15 Yas Alti Türkiye Badminton Sampiyonasi Sona Erdi

15 Yas Alti Türkiye Badminton Sampiyonasi finalleri Karaman’da yapilan final müsabakalarinin ardinda sona erdi.

15 Yas Alti Türkiye Badminton Sampiyonasi Sona Erdi

Türkiye Badminton Federasyonu faaliyet programinda yer alan ve 8-11 Ekim 2015 tarihleri arasinda Ankara'nin Sincan ilçesinde yapilacak olan 15 Yas Alti Türkiye Badminton Sampiyonasinin finalleri, Ankara’da yasanan terör saldirisi sebebiyle 28 Kasim 2015 tarihinde Karaman’da gerçeklestirildi. Çekismeli geçen final müsabakalarinda sporcularin sergiledigi performans büyük begen topladi.
Yunus Emre Spor Salonu’nda 28 Kasim Cumartesi günü saat 09.00’da baslayan 15 Yas Alti Türkiye Badminton Sampiyonasinin finalleri ayni zamanda 15 Yas Alti Avrupa Sampiyonasi seçmesi yerine de geçerken, müsabakalar gerçeklestirilen ödül töreninin adindan “milli takim seçmesi” olarak devam etti. Ögleden sonra yapilan seçmelerde Türkiye Sampiyonasi’nda yari finale kalan sporcular kendi kategorilerinde birbirleriyle karsi karsiya gelerek sporcularin yari final ve finalde oynadiklari müsabaka sonuçlari seçmeye aynen yansidi. Seçmelerde yalnizca birbirleriyle oynamayan sporcularin müsabakalari oynatildi.
Ferdi olarak yapilacak olan 15 Yas Alti Avrupa Badminton Sampiyonasi’nda ülkemize verilen kontenjan geregi tek erkeklerde ilk 2, tek kizlarda ilk 2, çift erkeklerde 1, çift kizlarda 1 ve karisik çiftlerde 2 çift yapilan seçmeler sonunda belli oldu.
Müsabakalar sonunda sporcularinin topladiklari puanlara göre; Erzincan Türk Telekom Spor Kulübü birinci, Bursa Osmangazi Spor Kulübü ikinci, Egospor üçüncü, Erzincan Özel Idare Spor Kulübü dördüncü, Çorum IBD Spor Kulübü besinci, Mugla Dalaman ve Bursa Yildirim Belediye Spor Kulübü altinci ve Eskisehir Spor sekizinci oldu.
Sporcularin aldiklari derecelere göre antrenör siralamasinda ise; Ugur Erçetin ve Murat Sönmez birinci, Nursel Çakir ikinci, Sule Özmekik ve Yusuf Yildiz üçüncü, Baris Boyar dördüncü, Samet Koyun ve Abdullah Çakmak besinci, Volkan Sener yedinci, Mehmet Yanik ve Fatih Kaymaz ise sekizinci oldu.
Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara kupa ve madalyalari Badminton Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Dinç, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Sube Müdürü Mustafa Karadeniz ve Badminton Federasyonu Genel Koordinatörü Isa Ayan tarafindan verildi.
Müsabakalarda derece alan sporcular ise;
Tek Erkekler
1.Tayfun Tasdemir
2.Hilmican Simsek
3.Efekan Sarsilmaz-Erentürk Özder
Tek Bayanlar
1.Bengisu Erçetin
2.Naime Yilmaz
3.Bahar Yavru-Ceren Özdemir
Çift Erkekler
1.Semih Baha Basakin-Mehmet Yilmaz
2.Nurullah Saraç-Anil Tual
3.Semih Dogruer-Emre Güzel
3.Semih Gülmez-Yasin Torun
Çift Bayanlar
1.Bengisu Erçetin-Zehra Erdem
2.Esra Dikmentepe-Yaren Polat
3.Azime Serttas-Canan Çetin
3.Gökçen Ergincan-Görkem Ergincan
Karisik Çiftler
1.Zehra Erdem-Mehmet Yilmaz
2.Ece Sare Basakin-Semih BahaBasakin
3.Tayfun Tasdemir-Naime Yilmaz
3.Sezgin Kelebek-Zeynep Özgen
Millilerimiz 29 Kasim-03 Aralik 2015 tarihleri arasinda müsabaka gününe kadar Karaman’da kamp yapacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284