81 Ilden 81 Yildiz Egitim Projesi’ne Judo Takimina Onursal Davet

Cumhurbaskani Abdullah Gül ve esi Hayrünnisa Gül’ün himayelerinde gerçeklestirilen 81 Ilden 81 Yildiz” Projesinde bu yil ilimizi Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü’nün alt yapisindan yetisen ve Judo Milli takimina kadar yükselen Fikri Elitok seçildi.

81 Ilden 81 Yildiz Egitim Projesi’ne Judo Takimina Onursal Davet

81 Ilden 81 Yildiz Egitim Projesi, Hayrünisa Gül'ün himayesinde, il Milli Egitim Müdürlüklerinin is birliginde yürütülen sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirildi. Projeyle 81 ilden egitimlerinde veya sporda basarili, maddi imkânsizlik içinde bulunan orta ögretim kurumlari 9.10.11. sinif ögrencileri arasindan valiliklerce seçilen 81 yildizin egitimine destek olunuyor.
Egitime katki konusunda toplumsal bilinçlendirmeyi arttirmak, bu konuda bireysel ve kurumsal açidan topluma örnek olmak, 19 Mayis Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayrami'nin önemine vurgu yaparak saglikli nesiller yetistirmenin temel sartlarindan biri olan spora dikkat çekmek, anne-baba ve tüm ilgililerin destegiyle gençleri spora tesvik etmek, projenin baslica hedefleri arasinda yer aliyor.
Bayan Hayrünisa Gül'ün bu projesinde bu yil ilimizi temsilen ilimizin alt yapisindan yetisen ve Judo Milli takimina kadar yükselen Fikri Elitok seçildi. Proje kapsaminda ilimizi temsil etmek için Cumhurbaskani Gül’ün esi Hayrünnisa Gül'ün kabul ettigi Milli sporcumuz ilimizde sporun ne kadar gelistiginin en büyük kaniti olarak nitelendirildi.
Ilimiz Judo Antrenörü Ahmet Ömre Türe yaptigi açiklamada, “Bu proje gelecegin yildizlarinin kabul edildigi bir projedir. Buda Ilimizde 4 yildir aktif olarak judonun hizla gelistiginin en büyük kanitidir. Ilimiz adina gerek ulusal gerekse uluslar arasi birçok organizasyonda basari getirmis ve getirmeye de devam edecektir. Fikri Elitok son 2 yilda ümitler kategorisinde ard arda Türkiye dereceleri alarak milli takim antrenörlerinin dikkatini çekerek milli takima davet edilmistir. Sporcumuzun basarilarinin devamini gelecegini umut ederek kendisine bu yolda basarilar dilerim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284