Altin Kulaçlar Bir Üst Tura Kulaç Atti

Anadolu Yildizlar Liginin birinci ayagi olan ve Mersin’in ev sahipliginde düzenlenen ANALIG Yüzme Akdeniz Grup Müsabakalarinda Karaman’in altin kulaçlari bir üst tura yükselme basarisi gösterdi.

Altin Kulaçlar Bir Üst Tura Kulaç Atti

09-10 Ocak 2016 tarihleri arasinda Mersin Olimpik Yüzme Havuzunda yapilan ve sporun tabana yayginlastirilmasi, daha fazla müsabakanin yapilmasi, kulüplere ve milli takimlara alt yapi olusturulmasi, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katilamayan yetenekli sporcularin spora kazandirilmasi, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi olusturulmasi, tüm paydaslarinin sporun gelisimi için isbirligi içerisinde bulunmalarinin saglanmasi hedefleri dogrultusunda olusturulan “ANALIG” Akdeniz Grubu Yüzme müsabakalarina Karaman ilinin de yer aldigi Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaras, Isparta, Burdur, Antalya illerinde gelen toplam 251 sporcu mücadele etti.
Karamanli yüzücüler antrenörler Aziz Hopyar, Merve Çelik ve Yasemin Mortas esliginde 12 kiz, 8 erkek sporcu olmak üzere toplam 20 sporcu ile mücadele ettigi Analig Akdeniz grubunda ilk 6 ya girerek bir üst tura yükselme basarisi gösterdi. Karamanli yüzücülerden Abdullah Özcihan ise 100 metre kelebek kategorisinde ikinci olma basarisi gösterdi.
Elde edilen basarilarin Karaman adina gurur verici oldugunu dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik; "Öncelikle sporcularimizi, sporcularimizin çok degerli ailelerini ve antrenörlerimizi azim ve özverili çalismalarindan dolayi kutlamak istiyorum. Bu tür sportif basarilar ayni zamanda tarihi, kültürel ve dogal güzellikleriyle köklü bir geçmise sahip olan Türkçe’nin baskenti Karaman’in tanitimina büyük katki sagliyor. Il Müdürlügü olarak basarili sporcularimiza desteklerimiz devam edecektir" dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284