Anafartalar Ortaokulu’nda Hentbol Çalışmaları Başladı

Karaman Anafartalar Ortaokulu hentbol takımında okul sporları kapsamında yeni sezon hazırlıkları başladı.

Anafartalar Ortaokulu’nda Hentbol Çalışmaları Başladı

Karaman’da okul sporları müsabakalarında mücadele edecek olan Anafartalar Ortaokulu’nda hentbol eğitimleri başladı. 

2017-2018 yılı Okul Sporları yarışmalarının yeni sezon hazırlıklarına başlayan Anafartalar Ortaokulu küçükler hentbol takımı sporcuları antrenör Hüseyin Ardıç eşliğinde hentbol eğitimlerine başladı. İlk defa hentbol branşı ile tanışan yaklaşık 28 öğrenci haftanın iki günü aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimler ile okul sporları müsabakaları kapsamında küçük kız ve küçük erkekler kategorilerinde mücadele edecek. 

Çalışmaların verimli bir şekilde devam ettiğini belirten Ardıç, “Öncelikle okul sporları kapsamında yeni sezonun tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Anafartalar Ortaokulumuzda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz koordinesinde hentbol eğitimlerimize başladık. Öğrencilerimizin çoğu ilk defa hentbol branşı ile tanışıyor. Çalışmalarımızda oyun kuralları, temel pas, duruş teknikleri, atış teknikleri ve tutuş teknikleri gibi hentbol branşımıza özgü temel tekniklerimizi öğrencilerimize kazandırmaya çalıyoruz. Eğitimlerimize katılan öğrencilerimizin arasında gerçek anlamda hentbol branşına yatkın yetenekli sporcularımız var. Bu yeteneklerin kaybolup gitmesini istemiyoruz. Yıl boyunca devam edecek çalışmalarımızda da bu yetenekleri ilimize ve Türk sporuna kazandırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Okullarda başlatılan çalışmaların diğer branşlarda da devam edeceğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık da, “Karaman’da okullarımızda başlattığımız bu çalışmalarla hem çocuklarımızı okul sporları müsabakalarına hazırlanmalarına yardımcı oluyor hem de yeni yetenekleri gün yüzüne çıkarma fırsatı buluyoruz. Okul Sporları müsabakalarında temennimiz daha çok okulumuzun daha fazla branşla yarışmalara katılması. Bunun için okullarımızda farklı branşlarda eğitimlerimize devam edeceğiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284