Analig Hentbol Çeyrek Final Müsabakalari Nefes Kesti

Karaman’da gerçeklestirilen Anadolu Yildizlar Ligi Hentbol Çeyrek Final müsabakalari sona erdi.

Analig Hentbol Çeyrek Final Müsabakalari Nefes Kesti

Gençlik ve Spor Bakanligi, Spor Genel Müdürlügü tarafindan hayata geçirilen “ANADOLU YILDIZLAR LIGI” projesi kapsaminda; Sporun tabana yayginlastirilmasi, daha fazla müsabakanin yapilmasi, kulüplere ve milli takimlara alt yapi olusturulmasi, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katilamayan yetenekli sporcularin spora kazandirilmasi, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi olusturulmasi, tüm paydaslarinin sporun gelisimi için isbirligi içerisinde bulunmalarinin saglanmasi hedefleri dogrultusunda olusturulan “ANALIG” müsabakalari devam ediyor.
05-07 Subat 2016 tarihleri arasinda Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü ev sahipliginde gerçeklestirilen Anadolu Yildizlar Ligi(ANALIG) Hentbol Çeyrek Final müsabakalari, Karamanogu Mehmetbey Üniversitesi Spor Salonu ve Yunus Emre Spor Salonlarinda oynanan final müsabakalarin ardindan sona erdi.
Zorlu ve bir o kadar da çekismeli geçen müsabakalar, erkeklerde Adana - Hatay - Isparta - Burdur - Kahramanmaras - Osmaniye - Ankara - Kayseri - Kirsehir - Nevsehir - Sivas – Aksaray, bayanlarda ise Kahramanmaras - Isparta - Antalya - Hatay - Adana - Burdur - Kirsehir - Sivas - Ankara - Kayseri – Konya ve Nigde illerinden 12 erkek takimi ve 12 bayan takimi olmak üzere toplam 336 sporcunun birincilik mücadelesine sahne oldu. Üç gün boyunca devam eden müsabakalarda sporcularin bir üst tura yükselmek için verdikleri mücadele ise takdir topladi. 07 Subat 2016 Pazar günü Karaman’in ev sahipliginde gerçeklestirilen ANALIG Hentbol Çeyrek Final müsabakalari sorunsuz bir sekilde sona erdi.
Hentbol Çeyrek Final Müsabakalarinin Karaman’da ilgi ile izlendigini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik;” Öncelikle illeri için ter döken ve mücadele eden tüm sporcularimizi sergilemis olduklari centilmence ve sportmence hareketlerinden dolayi tebrik etmek istiyorum. Müsabakalar sonunda dereceye giren takimlarimiza basarilar diliyor, böylesine güzel bir turnuvanin gerçeklesmesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.
Müsabakalar sonunda siralama ise söyle olustu:
Erkekler Kategorisi:
A grubu: 1- Kirsehir 2- Hatay
B grubu: 1- Ankara 2- Isparta
C grubu: 1- Aksaray 2- Adana
Kizlar Kategorisi:
A grubu: 1- Ankara 2- Antalya
B grubu: 1- Kirsehir 2- Sivas
C grubu: 1- Kahraman Maras 2- Isparta
Müsabakalar, illere ve sporculara verilen katilim ve basari belgelerinin verilmesinin ardindan sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284