ANALİG TEKVANDO’DA KARAMAN BAŞARISI

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen ANALİG Tekvando Grup müsabakalarında Karaman erkek ve kız takımları yarı finale yükseldi.

ANALİG TEKVANDO’DA KARAMAN BAŞARISI

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı’nın 2023 yılı faaliyet takviminde yer alan ve Karaman’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2023 Osman Bayrakdar Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Sezonu Tekvando grup müsabakaları son gün yapılan final maçlarının ardından sona erdi. 9 ilden 180 sporcunun mücadelesine sahne olan grup müsabakalarına tekvando antrenörleri Sadullah Bacaksız, Ali Can, İbrahim Kafalı ve Halil İbrahim Varım eşliğinde hazırlanan Karaman ekibinin yarı final mücadelesi sporseverlerden tam not aldı.

Merkez Spor Salonu’nda 3 gün süren müsabakalara kız ve erkek takımları ile katılan Karaman ANALİG tekvando takımı, her iki kategoride de ilk 6’ya girerek yarı finale yükselme başarısı gösterdi. Erkeklerde grup ikincisi olarak yarı finale çıkan Karaman ekibinde Yusufhan Doğan, Mustafa Kemal Aytürk, Haydar Duru altın madalyanın sahibi olurken, Ali Küçüktülü gümüş, Emirhan Küçükdönmezer bronz madalyanın sahibi oldu. Kızlar kategorisin de Bilge Nisa Topak altın madalya kazanırken, Ayşenur Karakoç ve Ecrin Ergin bronz madalyanın sahibi oldu.

Müsabakalar sonunda oluşan takım sıralamasında ise erkeklerde Mersin birinci, Karaman ikinci, Hatay üçüncü, Kahramanmaraş dördüncü, Isparta beşinci, Adana altıncı oldu. Kızlarda da Antalya birinci, Hatay ikinci, Mersin üçüncü, Adana dördüncü, Isparta beşinci ve Karaman altıncı olarak yarı finale yükselen takımlar oldu.

Her iki kategoride de bir üst tura çıkma başarısı gösteren Karaman ANALİG tekvando takımlarını kutlayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, 9-11 Ağustos 2023 tarihleri arasında Konya’da düzenlenecek yarı final müsabakalarına antrenör ve sporculara başarılar diledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284