Ayrancı Judo İlk Meyvelerini Vermeye Başladı

Karaman’ın Ayrancı ilçesinde judo eğitimi alan öğrenciler, okullararası judo müsabakalarında 3 il birinciliği elde etti.

Ayrancı Judo İlk Meyvelerini Vermeye Başladı
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ın Karaman’da sporu tabana yaymak ve geleceğin şampiyon sporcularını çıkarmak için Ayrancı ve Ermenek ilçelerine antrenör görevlendirerek başlattığı çalışmalar ilk meyvelerini vermeye başladı. Ayrancı’da judo antrenörü Mevlüt Duman nezaretinde başlatılan judo eğitimlerine katılan sporcular çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, çeşitli turnuvalarda da kendilerini test ediyor. Son olarak 22 Mart Salı günü judo salonunda gerçekleştirilen okullararası judo il birinciliği müsabakalarına katılan Ayrancılı genç judocular ilk ciddi sınavlarında göz doldurdu. 44 ve 52 kilogramda Melda Rana Tunalı, Meryem Burcu Çukurtaş ve 30 kilogramda Ahmet Buğra Say il birincisi olarak gelecek adına umut verdi.
Çalışmaların aralıksız bir şekilde devam ettiğini belirten judo antrenörü Duman ;” Ayrancı’da başlattığımız judo eğitimleri haftanın beş günü pazartesi, çarşamba, cuma, cumartesi ve pazar günleri çocuklarımız yoğun ilgisi eşliğinde devam ediyor. Eğitimlere yeni başlamış olmamıza rağmen 50 sporcu gibi güzel bir sayıya ulaştık. Karaman ilinde yapılan okullararası il birinciliği müsabakalarında sporcularımız elde ettiği başarılarla da ilk meyvelerimizi aldık. İnşallah dahi iyi bir çalışma ile daha güzel başarılara imza atacağız” diye konuştu.
“YENİ YETENEKLERİ TÜRK SPORUNA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”
Karaman’ın yetenekli sporcular yönünden zengin bir kent olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Spor adına yaptığımız çalışmaları sadece il bazında değil tüm ilçelerimize yaymak istiyoruz. Görevlendirdiğimiz antrenörlerimiz ile birlikte ilçelerimizde yaşayan genç yetenekleri bulup, düzenli bir eğitimden geçirdikten sonra bu sporcularımızı Türk sporuna kazandırmak istiyoruz. Biliyoruz ki keşfedilmeyi bekleyen çocuklarımız var. İnşallah bu amaç ve hedeflerimiz doğrultusunda Karaman’da spor adına güzel çalışmalara imza atılacak”
Kaymakam Fatih Kaşıkcı, “Karaman’a ve ülkemize geleceğin en iyi sporcularını kazandırmak için bütün imkânlarımızı seferber ediyor; üzerimize düşen ne varsa fazlasıyla yapıyoruz.”
Ayrancı ilçesinin bir sporcu fabrikası haline geldiğini ve bugünün küçükleri yarının büyükleri olan çocuklarımızın son yıllarda sportif faaliyetlerin her alanında başarılarını arttığını belirten Kaymakam Kaşıkcı, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sportif yetenekleri doğrultusunda en iyi şekilde yetişmeleri için aralıksız çalışmalara devam ediyoruz. Bu doğrultuda kurduğumuz ve benim başkanlığını yürüttüğüm Ayrancı Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin vasıtasıyla çocuklarımıza her türlü imkânı sağlıyoruz. Karamana ve ülkemize geleceğin en iyi sporcularını kazandırmak için bütün imkânlarımızı seferber ediyor; üzerimize düşen ne varsa fazlasıyla yapıyoruz. Kısa bir zaman önce eğitim vermeye başladığımız spor branşlarımızın içerisine judoyu da ekledik. Judo antrenörü Mevlüt Duman eşliğinde eğitimlerine hız kesmeden devam sporcularımız ilimizde küçükler judo müsabakalarında birincilikler elde etmiştir. Sporcularımız geleceğin şampiyon isimleri olma hedefi ile bütün müsabakalara katılıyor, eksiklerini görüyor ve tecrübe kazanıyor. Sporcularımız buradan aldıkları eğitim ile suya atılan bir taşın halkaları gibi büyüyerek en üst seviyeye gelecekler ve ilçemizi, Karamanımızı ve en nihayet ülkemizi temsil edecekler. Bu bilinçle her alanda yatırımlarımıza devam edeceğiz. Ülkemize madalyalar kazandıracak sporcularımızın yetişmesinde emek harcayan antrenörlerimize ve azimle çalışan sporcularımıza teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2016, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284