Badminton Sevgisi Ayrancı’da Çığ Gibi Büyüyor

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Ayrancı’da Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan badminton spor okulu, ilçe öğrencilerinden yoğun ilgi görüyor.

Badminton Sevgisi Ayrancı’da Çığ Gibi Büyüyor
Karaman’da daha öncesine kadar fazla bilinmeyen spor branşlarından biri olan badmintonda, il ve ilçelerde büyük patlama yaşandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ın göreve gelmesinin ardından çok düşük seviyede olan aktif sporcu sayısında büyük bir oranda yükselme yaşanırken bu olumlu çalışmaların karşılığında ise çeşitli Türkiye derecelerine imza atıldı.
Karaman’ın Ayrancı ilçesinde devam eden badminton eğitimleri haftanın altı günü antrenör Mehmet Said İlban nezaretinde devam ediyor. İlköğretim, ortaöğretim ve lise öğrencilerinin yer aldığı badminton çalışmalarında badminton sporunun tüm inceliklerini öğrenen sporcular geleceğin badminton sporcuları olma yönünde hızla ilerliyor. Eğitimlerin çok sıcak ve samimi bir ortamda devam ettiğini dile getiren öğrenciler, hem badminton sporunun inceliklerini hem de arkadaşlar arasındaki ilişkileri kuvvetlendirdiklerini belirterek böyle güzel bir ortamda eğitim aldıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler.
Kısa bir zamanda büyük bir yol kat ettiklerini belirten badminton antrenörü İlban;” Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açtığımız badminton kurslarımız 3 ayrı grupta devam ediyor. Haftanın altı günü farklı yaş kategorilerinde öğrencilerimize badminton temel eğitimlerini veriyoruz. Eğitimlerimize yeni başlayan öğrencilerimize raket tutuşu, balon sektirme ve top taşıma gibi eğitsel oyunlarla badminton sporunu sevdirmeye çalıyoruz. Müsabık öğrencilerimize ise tekler ve çiftler maç, oyun drilleri ve adımlama gibi müsabakaya yönelik antrenmanlar yaparak eğitimlerimize devam ediyoruz. 2015 yılında ise Gençlik ve Spor Kulübümüz adına 10 lisanslı sporcumuz yarışmalarda yer aldı. 11 yaş altı, 15 yaş altı, 17 yaş altı ve büyükler kategorisinde ilimizi Türkiye Şampiyonlarında en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. 2016 yılında ise Karaman’da düzenlenen okul sporları yarışmalarında bir çok başarılı sonuçlara imza attık. En son olarak ilimizi Muğla’da düzenlenen Okul Sporları Grup Badminton Yarışmalarında temsil ettik. Sporcularımızın büyük efor sarf ettiği yarışmalarda küçük erkekler kategorisinde grup ikincisi olduk. Ayrıca, Ayrancı Kaymakamımız Sn. Fatih Kaşıkçı’da bizlere çok büyük destek vererek Ayrancı Gençlik Spor Kulübü Derneğini kurdu. Başkanlığını da kendisinin yaptığı kulübümüzde ilçemizdeki öğrencilerimizin tüm spor faaliyetlerinde yer alması için büyük çaba harcadı. Yapılan bu özverili çalışmalar sonucunda ise lisanslı sporcu sayımız 45’e yükselmiş oldu. Asıl amacımız ise badminton sporunu tanıtarak daha fazla gencimize ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
İlçelere yapılan spor yatırımlarının meyvelerini vermeye başladığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise;” Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sportif yetenekleri doğrultusunda en iyi şekilde yetişmeleri için aralıksız çalışmalara devam ediyoruz. İlçelerimizde artık spor alanında daha fazla başarı gelmeye başladı. Karamana ve ülkemize geleceğin en iyi sporcularını kazandırmak için il müdürlüğü olarak tüm imkânlarımızı seferber ediyor; üzerimize düşen ne varsa fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Görevlendirdiğimiz antrenörlerimizle ise ilçelerimizde yaşayan genç yetenekleri bulup, düzenli bir eğitimden geçirdikten sonra bu sporcularımızı Türk sporuna kazandırmak istiyoruz. Biliyoruz ki keşfedilmeyi bekleyen çocuklarımız var. İnşallah bu amaç ve hedeflerimiz doğrultusunda Karaman’da spor adına güzel çalışmalara imza atılacak. Ülkemize madalyalar kazandıracak sporcularımızın yetişmesinde emek harcayan antrenörlerimize ve azimle çalışan sporcularımıza teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284