Basketbol Aday Hakem Kursu Sona Erdi

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Basketbol Il Temsilciligi ile Türkiye Basketbol Federasyonu tarafindan düzenlenen `Basketbol Aday Hakem Kursu` sona erdi.

Basketbol Aday Hakem Kursu Sona Erdi

25-27 Aralik 2015 tarihleri arasinda Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü toplanti odasinda gerçeklestirilen basketbol aday hakem kursu Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi ve ayni zamanda bölge sorumlusu Memduh Öget tarafindan verilen üç günlük bir egitimin ardindan sona erdi.
Egitimin ilk gününde Il Müdürlügü toplanti odasinda aday hakemlere teorik bilgiler verildi. Aday hakemlere federasyonun isleyisi, hakemlik kategorileri, hakem olabilme sartlari, Oyun kurallari ve kullanilan malzemeler hakkinda teorik bilgiler verilirken son gün ise aday hakemler uygulamali egitimin ardindan sinava tabi tutuldu.
3 gün süren basketbol aday hakem kursuna 35 saha hakemi ve 25 masa hakemi olmak üzere toplam 60 kursiyer katildi.
Karaman’da basketbol bransina yogun ilgi oldugunu ve hakem ihtiyacini gidermek amaciyla hakem kursu açildigini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik;” Basketbol hakemlik kursumuza özellikle genç arkadaslarimiz ilgi gösterdi. 3 gün süren kursta basarili olan hakem adaylarimiz bundan sonra ilimizde yapilacak yerel basketbol müsabakalarimizda görev yapabilecekler” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284