Beden Egitimi Ögretmenleri Kahvaltida Bulustu

Ilimizde bulunan Beden Egitimi ögretmenleri ile Grand Mesut Otelde Kahvaltili bir degerlendirme toplantisi yapildi.

Beden Egitimi Ögretmenleri Kahvaltida Bulustu

Kahvaltiya Gençlik Hizmetleri Spor Il Müdürü Kasim Aydogdu, Spor Sube Müdürü Muhammet Uygun, ASKF Baskani Celalettin Özcan ve çok sayida beden egitimi ögretmeni katildi.
Il Müdürü Kasim Aydogdu’nun tesekkür konusmasindan sonra toplanti gündemine geçildi. Gündemde Karaman’daki sporun mevcut durumu, ögrencilerin spora yönlendirilmesi ve beden egitimi ögretmenlerinin sorunlari gibi konular ele alindi. Toplantiya katilan ögretmenler tek tek söz alarak sorunlarini dile getirdiler. Genel olarak sorunlar su sekilde olustu. Ögrenciyi spora yönlendirirken velinin etkisi, Beden Egitimi ögretmenleri ile Il Müdürlügü’ne bagli antrenörlerin uyum içerisinde çalismasi gibi öneriler dile getirdi. Konusmalardan sonra söz alan Spor Sube Müdürü Muhammet Uygun “ Öncelikle katiliminizda ötürü hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum. Bizler Karaman’da sporda yeni bir baslangiç yeni bir ivme kazandirmak istiyorsak öncelikle uyum içerisinde çalismali ve karsilikli bilgi alisverisi yapmaliyiz. Genel olarak sorunlar su sekilde kesisiyor ögrenciyi spora yönlendirmede veliyi geçemiyoruz, yeni ögretim sisteminden kaynaklanan ders yogunlugundan ötürü ögrenciye spor yaptiracak zaman bulamiyoruz ve en büyük sorun ise ulasim problemi; çünkü okullarimizin hepsinde spor salonu yok biz salonlarimizi size gerekirse 24 saat açacagiz. Özellikle merkez okullarin Kazim Karabekir Spor Salonunu, Yunuskent’teki tesislerimize yakin olan okullarimizin oradaki tesisten azami ölçüde faydalanmasini istiyoruz. Ama Karaman da gördügünüz gibi tesis sorunu sadece okullarimizla sinirli degil genel olarak bir tesis sikintimiz var. Bunu asmak adina Bakanligimizla gerekli temaslari kurmaya çalisiyoruz. Sikintilarin Il müdürlügü ayagindaki problemleri çözmek için elimizden geleni yapacagimiza emin olabilirsiniz. Burada sizden istedigim Beden Egitimi Ögretmenlerini tek çati altinda toplayacak bir dernek kurmanizi istiyorum. Bu sayede daha fazla bir arada olup hem fikir paylasimi adina hem de kurumsal bir kimlik kazanarak artik projelerinizi yasal zeminde kabul ettirme anlaminda büyük faydalar saglayacagina inancim tamdir ”dedi.
Il Müdürü Aydogdu da, “ Karaman’daki servis sorununu çözmek adina Karaman Belediyesi ile görüstük ve gerekli sözleri aldik. Belirli bir program dâhilinde tesislerimize gelecek olan sporcularimiz için servis sözünü verdiler. Bu konuda arkadaslarimiz çalismalarina devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bu konuda somut gelismeler olacagina inaniyorum” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284