Belediyespor Türkiye Kupasi 1. Turunda Nevsehirspor Ile Eslesti

2012-13 Sezonu Türkiye Kupasi 1. Tur kuralari, TFF`nin Istinye`deki merkezinde çekildi. Kupa`da birinci tur eslesmeleri 19-20 Eylül tarihlerinde ev sahibi takimlarin sahasinda oynanacak. Çekilen kurada Karaman Belediye Spor 10. grupta yer alarak Nevsehir Gençlik Spor ile eslesti.

Belediyespor Türkiye Kupasi 1. Turunda Nevsehirspor Ile Eslesti
Bu sezon "Türkiye Kupasi Türkiye'yi Kucakliyor" sloganiyla oynanacak ve 81 ili temsilen toplam 156 takim mücadele edecegi kura çekimine TFF 1. Baskanvekili Ufuk Özerten, TFF Amatör Isler Kurulu Baskani Ali Düsmez, TFF Genel Sekreteri Emre Alkin ile Spor Toto 3. Lig kulüplerini temsilen Beylerbeyi Kulübü Baskani Mustafa Yazici, Ümraniyespor Kulübü Baskani Baskani Recep Yogurtçu ve Anadolu Üsküdar 1908 Spor Kulübü Baskani Murat Sahin katildi.
Kura çekimi öncesi konusma yapan TFF 1. Baskanvekili Ufuk Özerten, "Bu sezon Türkiye Kupasi'ni, 'Türkiye Kupasi Türkiye'yi kucakliyor' slogani ile düzenliyoruz. Ülkemizdeki 81 ilin takiminin katilacagi kupa maçlari bizleri bekliyor. Ülkemizde ilk defa böyle bir sey yapiliyor. Bu ilk de Yildirim Demirören baskanligindaki Futbol Federasyonu'na nasip oldu. Insallah her zaman temenni ettigimiz gibi karsilasmalar centilmenlik içinde geçer ve Türk halkina Fair-Play çerçevesinde mâlolur" dedi.
Türkiye Kupasi'nda finale giden yol...
Türkiye Kupasi 1. Turu'nda, profesyonel takimi bulunmayan sehirlerimizden 32 Bölgesel Amatör Lig Takimi ve Spor Toto 3. Lig'den 54 profesyonel takim yer aliyor. Takimlar rakipleriyle tek maç eleme usulüne göre karsilasacak.
2. Tur'da; 1. Tur'dan gelecek 43 takimin yani sira Spor Toto 2. Lig'den 34, PTT 1. Lig'den 18 ve Spor Toto Süper Lig'den Avrupa'ya giden takimlarimizin disindaki 13 takimizla birlikte toplam 108 takim 3. Tur'a çikabilme mücadelesi verecek. 2. Tur da, yine tek maç eleme usulüne göre oynanacak.
3. Tur'da 2. Tur'un kazanan 54 takimi bir üst tura çikabilmek için ter dökecek. Bu turda da tek maç eleme usulü geçerli olacak.
4. Tur'a çikan 27 takima, bu turda, Avrupa Kupalarinda ülkemizi temsil eden Bursaspor, Eskisehirspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor takimlari katilacaktir. Bu 32 takimimizdan Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig takimlari, üst ligden baslamak üzere seri basi olacak.
5. Tur'da 16 takim tek maç eleme usulüyle karsilasacak.
6. Tur'da kalan 8 takim 4'erli 2 grupta yer alacaklar ve çifte devreli lig usulüne göre mücadele edecek.
7. Tur, yani yari finalde Play-Off gruplarindan gelen 4 takim, çapraz yöntemle eslestirilecek ve çift maç eleme yöntemiyle karsilasacak. Bu iki karsilasmanin kazananlari, finalde Türkiye Kupasi için mücadele verecek. Final karsilasmasinin tarafsiz sahada oynanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284