Bu Gurur Senin Karaman! Mustafa Göksel Avrupa 3.’Sü Oldu

Karaman’ın milli atleti Mustafa Göksel, İtalya’nın Arco kentinde düzenlenen 15. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’nda 39:36’lık derecesiyle Avrupa 3.’sü oldu.

Bu Gurur Senin Karaman! Mustafa Göksel Avrupa 3.’Sü Oldu
Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası İtalya’nın Arco kentinde yapılırken, Türkiye iki altın, iki de bronz madalya elde etti. Genç erkekler kategorisinde ise Türkiye takım halinde Avrupa şampiyonu oldu.
2 Temmuz 2016 tarihinde İtalya’nın Arco şehrinde yoğun bir yağmur altında başlayan 15. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası Türk milli takım için zaferle sonuçlanırken, şampiyona İtalya spor kanalları tarafından naklen verildi. İtalya halkının yoğun ilgi gösterdiği şampiyonada çevre şehirden insanlar otobüslerle yarışma alanın taşındı.
Karamanlı milli sporcu Mustafa Göksel ve milli sporcu Ferhat Bozkurt’un önde götürdüğü yarışmada sporcularımız muhteşem bir performans göstererek diğer yarışmacılara ilk 7 kilometre de büyük bir fark attılar. Yarışmanın son 1 kilometresine ikinci sırada giren Karamanlı milli atlet Göksel, küçük bir şanssızlık yaşayarak sert virajı alamaması sonucu yere düştü. Vücudunda oluşan hafif sıyrıklara aldırış etmeyen milli sporcu yarışmaya devam ederek Avrupa 3.’sü olma başarısı gösterdi. Yarışlar sonunda genç erkekler kategorisinde Fransa ve İtalya önünde Avrupa şampiyonu olan Türk milli takımı sporcuları milli marşımız olan istiklal marşını Avrupa’ya dinletmenin gurunu yaşadılar.
“Ülkeme Bronz Madalya Kazandırdığım İçin Mutluyum”
İstiklal Marşını Avrupa’ya dinletmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Göksel,” Benim için zor bir yarış oldu. Yarış boyunca ülkemi en güzel şekilde temsil etmek için tabiri caizse varımı yoğumu ortaya koydum. Ülkeme bronz madalya kazandırdığım için çok mutluyum. İnşallah kariyerimin diğer bölümlerinde daha büyük başarılar kazanacağıma inanıyorum” diye konuştu.
Mustafa Göksel’in güzel bir yarış çıkardığını belirten antrenörü Abdulselam Karharman ise,” Yarış başlangıcında yağan yağmur zemini olumsuz yönde etkiledi ve kayganlaştırdı. Yarışın son 1 kilometresinde ise Mustafa’nın ayağının kayıp yere düşmesi ona zaman kaybı yaşamasına sebep oldu. Fakat başarılı sporcumuz yarış bırakmayarak Avrupa üçüncüsü olma başarısı gösterdi. Mustafa’nın bu başarısı Karaman’ın gururu oldu. Yıl boyunca çok çalıştık, çok çabaladık ve çoğu şeyden fedakarlık ettik ama pes etmedik. Sonuçta Karaman her şeyin en iyisini hak ediyor. Bizlerde ilimizin adını en iyi şekilde duyurmak için elimizden geleni yaptık” diye konuştu.
“Milli Takımımızı ve Sporcumuzu Kutluyorum”
İtalya’nın Arco kentinde düzenlenen 15. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’nda elde edilen başarılardan dolayı mutlu olduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Türkiye olarak iki altın, iki de bronz madalya elde ettik ve genç erkeklerde takım halinde Avrupa şampiyonu olduk. Sporcularımız güzel dereceler elde ederek büyük başarılara imza atmaya devam ediyorlar. Şampiyonada 39:36’lık derecesiyle Avrupa üçüncüsü olan sporcumuz Mustafa Göksel’i kutluyorum. Madalya kürsüsünde yer alan ve bayrağımızı dalgalandıran sporcumuzun kariyerlerinin ilerleyen dönemlerinde bu güzel başarıları sık sık tekrarlamalarını ümit ediyorum” dedi.









 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284