Çobanliktan, Avrupa Sampiyonasina Giden Yol `Mustafa Göksel`

Karaman`in Sariveliler ilçesinde atletizm hayatina baslayan Mustafa Göksel, çobanliktan Avrupa Sampiyonasi uzanan yolda emin adimlarla ilerlemeye devam ediyor.

Çobanliktan, Avrupa Sampiyonasina Giden Yol `Mustafa Göksel`

30 Mayis 2015 tarihinde Kütahya’nin Gediz ilçesinde gerçeklestirilen Dag Krosu yarismalarinda genç erkekler kategorisinde Karamani basarili bir sekilde temsil eden Mustafa Göksel, zorlu geçen yarislarda rakiplerine fark atarak Türkiye 3.’sü olmayi basardi. Karaman’in Sariveliler ilçesinde Beden Egitimi Ögretmeni Abdulselam Karharman ile çalismalarina devam eden Göksel, 4 Temmuz 2015 tarihinde Portekiz’de yapilacak Avrupa Sampiyonasinda Türkiye’yi temsil etme hakki kazandi.
Sporculuk hayati boyunca birçok basariya imza atmis olan eski atletizm sporcusu Abdulselam Karharman, Karamanin Sariveliler ilçesine Beden Egitimi Ögretmeni olarak atanmasinin ardindan atletizm sporunu olan sevgisini tüm ögrencilerine asilamasini bildi. Basarili ve yetenekli ögrencisi Mustafa Gökseli kesfeden Karharman, bos zamanlarinda ailesinin geçimine katki saglamak amaciyla çobanlik yapan Mustafa Göksel ile 3 yillik dolu dolu bir çalismanin ardindan Milli takima davet edilme basarisi göstererek, Avrupa Sampiyonasina giden yolda tüm gençlere örnek olacak bir basariya imza atti.
9 Haziran-2 Temmuz arasinda Gediz-Kütahya da yapilan Milli Takim Kampina hem sporcumuz Mustafa Göksel hemde antrenörü Abdulselam Karharman katildi. 2 Temmuz itibariyle biten ve çok verimli geçen milli takim kampindan sonra sporcumuz bugün Milli Takim kafilesiyle birlikte Avrupa Dag Kros sampiyonasinda Karamani ve ülkemizi temsil etmek için Porto-Portekize gitti.
Bu yil 14.' sü düzenlenecek olan Avrupa Sampiyonasi 4 Temmuz Cumartesi günü Portekiz'de yapilacak.
Çobanliktan Avrupa Sampiyonasina giden yolda Beden Egitimi Ögretmeni Abdulselam Karharman ve Mustafa Göksel'in örnek teskil eden çok büyük bir basariya imza attiklarini belirten Spor Il Müdürü Hayati Kisacik," Çalisma ve inancin azmiyle yakalanan bu basari tüm Karamanli gençlere örnek olacak niteliktedir. Karaman'da spor adina yapacagimiz çalismalar sporu en tabana yayarak daha nice Mustafa Gökseller bulmak oldugunu belirten Kisacik ayrica, Mustafa Göksel'in tecrübeli antrenör Abdulselam Karharman ile birlikte Avrupa Sampiyonasinda madalya alacak güçte oldugunu belirterek, 3 yillik çalismalarinin meyvelerini artarak alacaklarini ve asil hedeflerinin ileride olimpiyatlar oldugunu" dile getirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284