El Ele Gelecege Projesi Tanitildi

Gençlik ve Spor Bakanligi’nin “2012 Yili Gençlik Projeleri Destek Programi” kapsaminda Atak Gençlik Spor ve Izcilik Kulübünün “El Ele Gelecege” Izcilik Projesi kabul edilmisti. Atak Gençlik Spor ve Izcilik Kulübü geçtigimiz gün Kale Restorant’da projenin detaylarini konu edinen tanitim etkinligi yapti.

El Ele Gelecege Projesi Tanitildi

Etkinlige katilan Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy program açilis konusmasinda “Milli Egitim Müdürlügü olarak yaptiklari ve yapacaklari faaliyetlerde Atak Gençlik Spor ve izcilik Kulübünü destekleyecegimizi ifade etmek isterim. Malumunuz 40 yasin üstündeki insanlarimiz çocuklugumuzda sokaklarda oynardik faaliyetlerimizi sokaklarda yapardik, ama suan sokaklarimiz bahsettigim sekilde çok güvenli degil çocuklarimizi sokaklara gönderemiyoruz. Hele hele sehir sartlarinda bu çokta mümkün degil. Belki biraz daha sehrin disinda yerlerle alakali kisimlarda endiseler yasiyoruz acaba çocuklarimiz söyle olur mu? Birileri zarar verir mi? seklinde. Bu manada gençlerimize çocuklarimiza sahip çikilmasi ve derslerinin yaninda bu tür aktivitelerle zamanlarinin degerlendirilmesi ve izcilik hakikaten özünde insanlari seven insanlara yardimci olan temel degerlerini kazanan veya kazandiran bir faaliyet bu yönüyle hakikaten çok önemli bir faaliyet. Suan ilimizde köylerimiz dahil 49 bin 341 ögrencimiz var. Keske elimizde imkân olsa bu 4000- 4500 okul öncesi ögrencisi geriye kalan 45000 ögrencimizi keske imkân olsa derslerinin disinda bütün geri kalan vakitlerinde bu tür aktivitelerde çocuklarimizi istihdam edebilsek. Çocuklarimizin vakitlerini degerlendirebilsek, iste bakanligimizda bu çerçevede degisik projeler gelistirmis bunlardan birisi okullar hayat olsun projesi biz okullarimizi özellikle velilerimizi özellikle okullarimizin disini kurumlarimizla çalismalarda degerlendirmek isterlerse okul binalarimizi açmis bulunmaktayiz. Böylede olmasi lazim çünkü bunlar devletimizin mali hepimizin mali kamu buralarda herkes istifade etmeli dolu dolu bu tür binalar kullanilmali. Ve gençlerimizde biraz önce bahsettigimiz bu tür sikintilardan da kurtarmamiz lazim bu hedef çerçevesinde bunlari yetistirebilirsek ki bu baglamda izcilik çok önemli çocuklarimizi hedeflendirebilecektir diye düsünüyorum. Ben gerçekten böyle bir faaliyet içerisinde olan Atak Gençlik Spor ve Izcilik Kulübü’nün degerli baskanina, yönetimde bulanan arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Bu faaliyetin gençlerimize çocuklarimiza hayirli olmasini temenni ediyorum” dedi.
Atak Gençlik Spor ve Izcilik Kulübü Baskani Ali Riza Güler ise konusmasinda “Izciligin amaci, sözü ve türesi üzerine kurulu bir degerler sistemi araciligi ile genç insanlarin egitimine yardimci olmak, birey olarak tatmin olmus, toplum içinde yapici rol üstlenen insanlarin yasadigi daha iyi bir dünya olusturmaktir. Izcilik, varolusunun ikinci yüzyilina, gençlerin kendi potansiyellerini gelistirmeleri için bu ise kararli ve egitsel rollerini yapmaya yetenekli yetiskinlerin desteginde, birlikte çalisarak misyonunu basarmak üzere, sosyal bir egitim gücü olarak girmektedir. Izcilik deger yargilarimizin ve inancimizin gençlere kazandirilmasinda bize yardim etmesi için yararlanacagimiz bir egitim aracidir. Izcilik, milliyet, irk, din ve dil ayrimi olmaksizin herkese açik, gönüllü, politik olmayan egitimsel bir gençlik hareketidir“ dedi.
“El Ele Gelecege” Projesi, Proje Koordinatörü Mustafa Okuyucu da proje hakkinda genel bilgiler verdi. Okuyucu konusmasinda, “Projemizin temel hedefi, izcilik faaliyetleri isiginda gençlerimizin enerjilerini dogru kullanmalarina ortam olusturmak; ruhu dingin, akliselim ve saglikli bireyler olmalarini saglamaktir. Ayrica Projenin bir diger amaci; özgüveni gelismis, kisisel hak ve hürriyetlere saygili, birlikte yasama kültürünü benimsemis, doga ile iç içe, ahlâki degerlere sahip çikan, öz kültürünü unutmayan sorumlu bireyler olmalari yolunda gençlerimize destek olmaktir. Projemiz 10 ay sürecek olup, proje süresince kapali alan ve açik alan faaliyetleri yapilacaktir. Kapali alan çalismalari bünyesinde; “Medya Okur Yazarligi”, “Dilimiz Kültürümüz”, “Kritik Analitik Düsünmek” konularinda egitimler verilecektir. Bu egitimler gençlerimizin kendi degerlerine sahip çikmasini ve olaylari sebep-sonuç iliskisi açisindan yorumlamalarini saglayacaktir. Açik alan faaliyetleri bünyesinde yapilacak olan kamp çalismalari ile gençlerimiz; birlikte yasama, paylasma, yardimlasma, dogaya sahip çikma gibi konularda egitilmis olacaklardir. Ayrica Çanakkale ve Sarikamis’a düzenlenecek olan gezi ve kamplarla gençlerimizin milli ve manevi duygularinin gelismesi saglanacaktir. Sonuç olarak El Ele Gelecege Projesi gençlerimizi kaybetmemeyi, kaybettigimiz gençlerimiz varsa onlari tekrar kazanmayi hedeflemektedir. Sözlerime son vermeden önce hiçbir maddi beklenti içinde olmadan, tamamen gönüllülük esasina dayali olarak projenin hazirlanma asamasinda yer alan, destegini esirgemeyen, gayretle çalisan ve yine proje yürütme asamasinda da yer alacak olan gönül insanlarina huzurlarinizda tesekkür ediyorum” dedi.
Proje Tanitim Etkinligi kahvalti programi ile sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284