En Sessiz Şampiyona Ayrancı’da Başladı

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu 2015-2016 yılı faaliyet programında yer alan İşitme Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası Ayrancı Spor Salonu’nda yapılan açılış töreni ile başladı.

En Sessiz Şampiyona Ayrancı’da Başladı
Ayrancı Spor Salonu’nda Ayrancı Kaymakamlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde ve Ayrancı Belediyesinin katkılarıyla gerçekleşen İşitme Engelliler Türkiye Badminton Şampiyonası açılış törenine Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkçı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Balkaya, daire müdürleri, antrenör, sporcu ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşan Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkçı,” Öncelikle Ayrancı ilçemizde ilk defa gerçekleşecek olan İşitme Engelliler Türkiye Badminton Şampiyonasına hoş geldiniz. Ayrancı ilçemiz Karaman, Konya ve Ereğli arasında yer alan küçük ama gönlü, yüreği büyük insanların yaşadığı bir yer. Ayrancı tarihinde ilk defa böyle ulusal bir müsabakaya ev sahipliği yapmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri sporun ve sporcunun desteklenmesi adına ilçemizde ne yapılması gerekiyorsa hangi adımların atılması gerekiyorsa bugüne kadar attık bundan sonrada atmaya devam edeceğiz. İnşallah bugün burada gerçekleştireceğimiz ilk ulusal müsabakadan sonra bundan sonra yapılacak olan ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmaya adayız. Bugün gerçekleştireceğimiz müsabakanın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Müsabakalara katılan tüm antrenör ve öğrencilerimize başarılar diliyorum. İnşallah centilmenlik içerisinde yapılacak olan bu şampiyonayı 5 Haziran Pazar günü sona erdirip, dereceye giren takımlarımıza ödüllerini takdim edeceğiz” diye konuştu.
Ayrancı’nın şampiyonaya en iyi şekilde ev sahipliği yaptığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” 11 ilden 25 kulüp ve toplam 110 sporcunun mücadele edeceği İşitme Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası Ayrancı ilçemizde gerçekleşen açılış seremonisinin ardından başladı. Karaman İşitme Engelliler Spor Kulübü sporcularımızın da yer aldığı şampiyonanın Ayrancı ilçemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sporcularımızdan böyle önemli bir organizasyonda dereceler bekliyoruz. Ayrancı ilçemizde gerçekleşen şampiyona sporun tabana yayılması anlamında önemli bir turnuva. İnşallah ilçelerimize böyle önemli şampiyonalar almaya devam edeceğiz. Şampiyonaya katılan tüm antrenör ve sporculara başarılar diliyor tüm halkımızı bu güzel spor şölenine davet ediyorum" diye konuştu.
Ayrancı Spor Salonu’nda açılış seremonisi ile başlayan Şampiyona 5 Haziran Pazar günü sona erecek.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2016, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284