Engelleri Yüzerek Astilar

Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Federasyonu tarafindan Alanya Belediyesinin ev sahipliginde düzenlenen Türkiye Bireysel Yüzme Sampiyonasinda Karamanli yüzücüler Neslihan Kiliçoglu ve Salim Imren Türkiye 3.’sü oldular.

Engelleri Yüzerek Astilar

Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Federasyonu tarafindan Alanya Belediyesinin ev sahipliginde düzenlenen Türkiye Bireysel Yüzme Sampiyonasi dereceye giren sporcularin belirlenmesinin ardindan sona erdi.
Alanya Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzunda iki gün boyunca 18 il, 25 kulüpten 128 bedensel engelli sporcu kiyasiya mücadele etti. Ikinci gün yarislarinda sporcular 200 metre serbest, 50 metre kurbagalama, 100 metre kelebek, 50 metre sirt, 400 metre serbest, 200 metre karisik mesafede yaristi. Karamani bu zorlu yarislarda Gençlik ve Spor Kulübü olarak antrenör Aziz Hopyar esliginde Neslihan Kiliçoglu ve Salim Imren temsil etti. Illerini en iyi sekilde temsil etmek için tüm hünerlerini sergileyen basarili sporcular aldiklari derecelerle yarismaya damgalarini vurdular. Zorlu yarislar sonunda Neslihan Kiliçoglu 100 metre sirt üstü ve 400 metre serbest kategorilerinde Türkiye 3.’lügü, bir diger basarili sporcu Salim Imren ise 100 metre Sirt Üstü kategorisinde yine Türkiye 3.’lügü elde ederek illerini en iyi sekilde temsil etmesini bildiler.
Her iki sporcunun da basarili bir sonuca imza attigini belirten Hopyar;” Müsabakalar açik yas kategorilerinde gerçeklestirildi. Sporcularimizin yaslari küçük oldugu için bu durum bizim için dezavantaj gibi görünse de antrenmanlarda ki özverili çalismalariyla sporcularimiz dezavantajli durumu avantaja çevirmesini bildiler. Yaptigimiz çalismalarin karsiligini bu sekilde almak bizleri çok mutlu etti. Sporcularimizi basarilarindan dolayi kutluyorum” diye konustu.
Sporcularimizla Gurur Duyduk
Neslihan ve Salim’in düzenlenen yüzme sampiyonasindaki basarisinin Karaman adina gurur verici oldugunu dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik ise; Öncelikle sporcularimizi ve sporcularimizin çok degerli ailelerini azim ve özverili çalismalarindan dolayi kutlamak istiyorum. Bu tür sportif basarilar ayni zamanda tarihi, kültürel ve dogal güzellikleriyle köklü bir geçmise sahip olan Türkçe'nin baskenti Karaman'in tanitimina büyük katki saglayacaktir. Sporcularimiz bu arzulu ve istekli çalismalarinin meyvelerini katildiklari yarislarda almasini biliyor ve bunun yaninda bizleri de aldiklari sonuçlarla mutlu etmesini biliyorlar. Il Müdürlügü olarak basarili sporcularimiza desteklerimiz devam edecektir.”
Sampiyonada dereceye giren sporcular teknik heyet toplantisinin ardindan kamplara gönderilecek ve basari saglayanlar Avrupa Sampiyonasina katilip kotayi asarlarsa 2016 Rio Yarislarina katilacaklar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284