Ermenek’te Satranç Eğitim Merkezi Açıldı

Karaman'ın ilçesi Ermenek’te açılan yeni satranç eğitim merkezi, satranç severlere kapılarını açtı.

Ermenek’te Satranç Eğitim Merkezi Açıldı
Ermenek Satranç Eğitim Merkezi’nin açılışı, Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör, Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, Ermenek ilçe Spor Müdürü Aydın Kaya, Tsf Temsilcilikler Kurulu Başkanı ve Karaman il Temsilcisi Mustafa Eroğlu, antrenör ve sporcular ile birlikte yapıldı. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından ise satranç takımı, satranç saati ve eğitim panosu hediye edildi.
Turkuaz Mesire alanında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Ermenek Kaymakamlığı, Ermenek Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Ortaokul ve Lise öğrencilerin katılımıyla satranç turnuvası gerçekleştirilmiştir. Toplam 109 öğrencinin katıldığı turnuvada dereceye giren sporculara ödülleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Aydın Kaya, ERÇEV Yönetim Kurulu Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından verildi.
Açılışta konuşan Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen; “Çocuklarımızın her yönden iyi birer birey olmaları için ne gerekiyorsa yapıyor ve yapmaya devam edeceğiz. Bu gün yapılanlar gelecek için önemli yatırımlardır. Satrancı bütün çocuklarımız öğrenebilsin diye Belediye olarak satranç Eğitim Merkezi açıyoruz. İlçemizde kuvvetli satranççıların yetişmesi dileği ile hayırlı olsun” dedi.





 

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2016, 22:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284