Genç Yeteneklerin Keşfinde Sona Gelindi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortak projesi olan “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinde” 4. dönem son aşama testleri tamamlandı.

Genç Yeteneklerin Keşfinde Sona Gelindi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortak projesi olan “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” kapsamında Karaman’da 2017-2018 dönemi yapılan taramalar sonucu eğitimlere devam eden toplam 66 öğrencinin 4. dönem son aşama testleri Atatürk Spor Kompleksi Kazım Karabekir Spor Salonu’nda covid-19 tedbirleri kapsamında yapıldı. 
Öğrencilerin boy-kilo ölçümü, oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, denge ve reaksiyon testlerine tabi tutulduğu 4. dönem son aşama testlerinin değerlendirme sonuçlarına göre uygun oldukları spor branşlarına yönlendirmeleri sağlanacak.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alınan ve “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin” son aşama testlerine katılamayan merkeze bağlı Akçaşehir beldesinden 5 öğrencinin de ölçümlerinin tamamlandığı öğrenildi. “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” 2018-2019 eğitim öğretim yılında ölçümleri yapılarak eğitimlere devam eden öğrencilerin son aşama testleri ile devam edecek.
Haber: Emel Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284