Gençler Kentin Tarihi Mekânlarını Gezdi

Karaman Gençlik Merkezi’nin yaz etkinlikleri kapsamında Dini İlimler Atölyesi bünyesinde ücretsiz olarak açtığı Kur’an-ı Kerim eğitimlerine katılan 20 kız öğrenci, ilin tarihi mekânlarını gezdi.

Gençler Kentin Tarihi Mekânlarını Gezdi

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Karaman Gençlik Merkezi, çocuk ve gençlere yönelik ücretsiz faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Gençlik Merkezi’nin yaz etkinlikleri kapsamında Dini İlimler Atölyesi bünyesinde açtığı Kur’an-ı Kerim eğitimlerine gelen 20 kız öğrenci ilin tarihi mekânlarını gezme fırsatı buldu. Gençlik liderleri ve gönüllü gençler eşliğinde gerçekleşen gezi programında Aktekke Camii, Karaman Müzesi, Tartan Konağı, Hürrem Dayı Evi ve Yunus Emre Evini gezme imkânı bulan öğrenciler, tarihi eserlerle ilgili bilgilendirildi.

Düzenlenen gezi programının çok verimli geçtiğini belirten öğrenciler, “Yaz boyunca Gençlik Merkezi bünyesinde açılan ücretsiz kurslarla dolu dolu bir yaz geçirme fırsatı bulduk. Bugünde gençlik liderlerimiz eşliğinde ilimizde yer alan tarihi mekânları gezme fırsatı bulduk. Bazı arkadaşlarımız çoğu eseri daha ilk defa görme fırsatı buldu. Bizim için heyecanlı ve bir o kadarda verimli bir gezi programı oldu. İlimizin tarihi ve kültürel güzelliklerini yerinde gördüğümüz için çok mutluyuz. Bizlere bu imkânı veren ve gezi programında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

Çocuk ve gençlere yönelik düzenlenen etkinliklerin devam ettiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek,” Gençlik Merkezlerimizde yaz boyunca çocuk ve gençlerimizin ücretsiz olarak faydalanabileceği eğitim programları düzenledik. Gençlerimiz bu programlarla eğlenceli ve verimli bir yaz geçirdiler. Bugünde Kur’an-ı Kerim eğitimi gören kız öğrencilerimiz için ilimizin tarihi ve kültürel mekânlarının yer aldığı gezi programı düzenledik. Gençlerimiz bu programla hem ilimizin kültürel miraslarını yakından görme fırsatı buldu hem de tarihi mekânlarla ilgili yetkililerden bilgi aldılar. Çocuk ve gençlerimiz için düzenlediğimiz eğitici ve öğretici etkinliklerimiz devam edecek.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284