Gençlik ve Spor Il Müdürü Aydogdu:

Ömer Ersöz’ün Konya Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’ne atanmasinin ardindan ilimiz Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’ne getirilen Kasim Aydogdu, basin kuruluslarinin temsilcileriyle kahvaltili bir basin toplantisinda bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Aydogdu:
Karaman basiniyla tanismak ve yeni projeler konusunda bilgi vermek amaciyla Stad Aile Çay bahçesinde bir araya gelen Il Müdürü Aydogdu, Karaman’in isminin Türkiye ve Dünyaya duyurulmasinda sporun en iyi reklam araci oldugunu söyleyerek Karamanli isadamlari ve esnafin spora destek vermelerini istedi.
Karaman’da spor tesislerinin yetersiz oldugunu belirten Aydogdu, “"Ilimize alinacak sampiyona ve yarismalara kalacak yer ve tesis yetersizliginin engel oldugunu biliyoruz. Bu baglamda önümüzde ki yil yapilmasi planlanan 300 metre karelik iki antrenman salonunun yapilmasi, Ermenek ilçemizdeki toprak sahanin suni çim yapilmasi ve tribünün üzerinin kapatilmasi, Yunus Emre Spor Salonu'nun dogalgaz dönüsümünün yapilmasi ve semt sahalarinin olusturulmasinin takipçisi olacagiz. Her bransta Türkiye Sampiyonalarinin yapilabilecegi büyüklükte bir kapali spor salonu yapilmalidir. Bununla birlikte 100 yatak kapasiteli sporcu ve kamp egitim merkezi ile izcilik egitim tesisi, 20 yolcu kapasiteli minibüs alimi ve Bozdag’da kayak tesisi gerçeklestirmeyi düsündügümüz projeler arasindadir" dedi.
Karaman’in sporcu potansiyeli yüksek olan bir il oldugunu söyleyen Aydogdu, “Hem takim, hemde bireysel sporlarda çok kaliteli sporcular yetisebilir. Ancak onlari kesfedip egitmemiz lazim. Bu da altyapisi tam, antrenörü tam, malzemesi tam bir Karaman ile mümkündür. Ancak malumunuz Gençlik Hizmetleri Spor Il Müdürlügünün bütçesi sinirlidir, her faaliyete yetmiyor. Bunun için de toptan bir seferberlik ilan etmemiz gerekiyor” diye konustu.
Karaman’da ki sporcu sayisini da açiklayan Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Kasim Aydogdu, “Kulüp sayisi 49, faal kulüp sayisi 25, lisansli sporcu sayisi 13 bin 78, faal lisansli sporcu sayisi bin 595, gençlik hizmetleri üyesi bin 236, faal gençlik hizmetleri üyesi 650’dir. Bu sayiyi önümüzdeki yil içinde en az yüzde 20 artirmayi düsünüyoruz. Bunun yaninda 2011 yili bütçemiz 4.028.000 TL'dir. Bunun 1.627.000 TL'si cari harcamalar, 273.000 TL'si spor faaliyetlerine harcanmasi, 984.000 Tl'si yatirimlara harcamalari, 90.000 TL kulüplere yardim, 47.000 TL gençlik hizmetleri giderlerine harcanmistir. Halen 1.007.000 TL'nin ise Bakanligimizdan gelmesi beklenmektedir. 2012 yili için belirledigimiz bütçe miktari ise 6.000.000 TL'dir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284