Görme Engelli Judocu Cahide Eke'ye Milli Davet

Aksaray'da yapılacak olan Görme Engelliler Judo Milli Takım kampına Karaman'dan Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Cahide Eke'de çağrıldı.

Görme Engelli Judocu Cahide Eke'ye Milli Davet

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu 28 Haziran-11 Temmuz tarihleri arasında Ankara ve Aksaray’da yapılacak olan Milli takım kamp listesini açıkladı. Ankara’da düzenlenen Görme Engelliler Judo Avrupa Şampiyonası seçmelerinde 48 kiloda ikinci olan Karaman Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Cahide Eke, 28 Haziran-11 Temmuz tarihleri arasında Aksaray Paralimpik Merkezi’nde yapılacak olan milli takım kampına davet edildi.

Aldığı milli davetten dolayı mutlu olduğunu belirten başarılı sporcu, kamp sürecini en iyi şekilde değerlendirerek ülkesine yeni zaferler kazandırmak istediğini belirtti. Yaklaşık 4 yıldır judo sporunun içerisinde yer aldığını belirten Eke, “Karaman Bifa Lisesi 11. Sınıf öğrencisiyim. 4 yıldır judo antrenörlerim Ahmet Ömre Türe ve Fadim Sarvan Çakmak eşliğinde çalışmalarıma aralıksız bir şekilde devam ediyorum. Başlarda zorlu bir yolculuğa çıktığımın farkındaydım. Hiç bir şey bir anda olmayacaktı ve başarı için çok çalışacaktım. Antrenörlerimin de büyük desteği ile hiçbir antrenmanımı kaçırmayarak hayallerimin peşinde koştum. 2015, 2016, 2017 yıllarında Görme Engelliler Ümitlerde ve 2017’de Gençlerde Türkiye Şampiyonu oldum. Benim için tarifi olmayan bir mutluluktu. Şuan ise 2020 Paralimpik Olimpiyatları için Avrupa Şampiyonası ve sonrasında yapılacak Gençler Avrupa , Büyükler Dünya Kupası’nda elde edeceğim derecelerle Paralimpik Olimpiyatları için puan vereceğim. Büyükler kategorisinde ilk defa katılacağım şampiyonada ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil ederek bayrağımızı birincilik kürsüsünde dalgalandırmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Cahide Eke'nin Uluslararası arenada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, "Görme Engelli sporcumuzun milli takım kampına davet edilmesinden dolayı gurur duyduk. Ulusal şampiyonalarda başarılı sonuçlara imza atan sporcumuzun Uluslararası şampiyonlarda da güzel sonuçlara imza atacağına inancım tamdır. Kampta yer alan sporcularımıza, antrenörlerine ve teknik heyete başarılar diliyorum" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284