IAAF Çocuk Atletizmi Projesi Türkiye’yi Kucaklıyor

Atletizm Federasyonu’nun büyük önem verdiği, “1 Milyon Süper Çocuk” sloganıyla Türkiye’nin her köşesine ulaşmayı hedeflediği “IAAF Çocuk Atletizmi Projesi”nin 49. durağı Karaman’ın Ermenek ilçesi oldu.

IAAF Çocuk Atletizmi Projesi Türkiye’yi Kucaklıyor

2-3 Haziran tarihlerinde Ermenek’te gerçekleşen seminere büyük çoğunluğu sınıf öğretmeni olan 77 kursiyer katıldı. Seminerde kursiyerlere teori ve uygulama dersleri verilirken, uygulamada Zehra Galip Sumra Atatürk İlkokulu, Şehit Daniş Tunalıgil İlkokulu, Hatice ve Hakkı Polat İlkokulu ile Ermenek Taşeli Anaokulu’ndan 138 öğrenci yer aldı ve eğlenceli atletizme tanıştı.

Projenin başlaması öncesinde IAAF Çocuk Atletizmi Koordinatörü Necdet Ayaz ve proje ekibi Ermenek’te Kaymakam Mesut Tabakçıoğlu ile Belediye Başkanı Uğur Sözkesen’i makamında ziyaret edip, kendilerine proje hakkında bilgi verildi Atletizm Federasyonu’nun teşekkür belgesi ile hediyesi takdim edildi.

Seminerin açılışını IAAF Çocuk Atletizmi Koordinatörü Necdet Ayaz yaptı. Ayaz, projenin her geçen gün büyük ilgi görerek Türkiye çapında yaygınlaşmasının önemine işaret ederek, “Ermenek’te gördüğümüz ilgi gelecek konusunda umutlu olmamız için iyi bir işaret. Çünkü öğrencilerimizi yetiştirenler öğretmenlerimiz çocuk atletizmine ilgi gösteriyor. Bu da doğru yolda olduğumuzu gösteren en önemli veri” dedi. Ayaz ayrıca Ermenekli olan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile yine Ermenekli Gençlik ve Spor eski Bakanı Fikret Ünlü’nün seminere davet edildiğini, Elvan ve Ünlü’nün davetten duydukları memnuniyeti yazıyla ve telefonla kendilerine ilettiklerini ve katılamamış olmaktan duydukları üzüntüyü paylaştıklarını vurguladı. Necdet Ayaz, “Yeni ve eski her iki bakanımıza da huzurlarınızda teşekkürü bir borç biliyorum” diye konuştu.

Seminerin ilk bölümünde, “Y” nesli ve Çocuk Atletizmine Giriş, Antrenmana Geçişte Fizyolojik Uyum, Çocuk Atletizmi Programı dersleri IAAF Çocuk Atletizmi Eğitim Grubu üyesi Yrd. Doç. Dr. Ercan Haslofça tarafından verildi.

Seminerde uygulamalı dersler yanında IAAF Çocuk Atletizmi Projesi Türkiye Koordinatörlüğü’nün projeye eklediği dersler de kursiyerlere aktarıldı. Bu bağlamda, Sporda motivasyonun önemi,“Sporda Çocuklara Psikolojik Yaklaşım” başlığıyla Prof. Dr. Perican Bayar Koruç tarafından bir sunumla anlatıldı. Bayar, hedef ve motivasyonun sporcuların gelişmesindeki önemini özel örnekleri ile açıkladı.

Madde Bağımlılığı konusunda dikkat çekmek üzere programda yer alan “Madde Bağımlılığı ve Çocuklar” dersi ise Yrd. Doç. Dr. Adnan Haşimi tarafından verildi.

Bir yaşam biçimi olarak hayatımızın her anında yer alması gereken, “Fair-Play” konusunu ise IAAF Çocuk Atletizmi Eğitim Grubu üyesi Öğretim Görevlisi Haldun Domaç tarafından kursiyerlere iletildi.

“Eskimeyen Değerler” unutulmadı

“Geçmişine Değer Vermeyenler, Geleceğine Yön Veremezler” sloganı doğrultusunda, projeye eklenen “Eskimeyen Değerler” bölümünde Türk Atletizminin değerleri ile Ermenek’te spora katkı özel isimler kursiyerlere tanıtıldı.

Bu bağlamda Ermenek’te “Eskimeyen Değerler” olarak şu isimler ödül aldı; Milli Atletler Sermet Timurlenk ve Mirza Egeli, Ermenek Kaymakamı Mesut Tabakçıoğlu, Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Ermenek Milli Eğitim ve Gençlik Spor Müdür Vekili İsmet Kırındı ile projenin Ermenek’e gelmesinde büyük çaba harcayan atlet ve antrenör Melihşah Katman.

Eskimeyen Değerlere ödülleri; Mesut Tabakçıoğlu, Hayatı Kısacık, Haldun Domaç, Prof. Dr. Perican Bayar, Yrd. Doç. Dr. Adnan Haşimi, Nezir Önal ve Rahime Yılmaz tarafından verildi.

Törenin ardından sertifikalarını alan kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol gereğince Halk Eğitim Merkezlerinde istihdam edilme fırsatını da yakalamış oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284