İbrahim Sağlamçelik, Nevşehir’den Altın Madalya İle Döndü

Elde ettikleri başarılarla Karaman’ı markalaştıran sporculara bir yenisi daha eklendi. Nevşehir’de düzenlenen Okul Sporları Yıldızlar Judo Türkiye Şampiyonası’nda 67 kiloda altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu olan Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi İbrahim Sağlamçelik, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ı ziyaret ederek başarı öyküsünü paylaştı.

İbrahim Sağlamçelik, Nevşehir’den Altın Madalya İle Döndü

Türkiye Judo Federasyonu tarafından düzenlenen 2022-2023 Yılı Okul Sporları Judo Yıldızlar Kız - Erkek Türkiye Birinciliği Müsabakaları Nevşehir’de gerçekleştirildi. 4-6 Nisan tarihleri arasında düzenlenen okul sporları yıldızlar judo Türkiye şampiyonasında 67 kiloda mücadele eden Prof. Dr. Ömer Dinçer İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi İbrahim Sağlamçelik, 61 ilden yaklaşık 400 sporcu katıldığı şampiyonada altın madalya kazanarak Karaman’ın gururu oldu.

Türkiye şampiyonu İbrahim Sağlamçelik, Okul Müdürü Hüseyin Yılmaz, Judo Antrenörü Ahmet Ömre Türe ve velisi Soner Sağlamçelik ile birlikte İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ı ziyaret etti.

Türkiye şampiyonu İbrahim Sağlamçelik’i başarısından dolayı tebrik eden İl Müdürü Mehmet Çalışkan, elde edilen başarıda emeği geçen okul idarecilerine, öğretmenlerine, antrenörü Ahmet Ömre Türe ve ailesine teşekkür etti. Çalışkan, “Öğrencilerimizin erken yaşta bir spor branşıyla ilgilenmesi ve bu sporu felsefesiyle birlikte öğrenerek hayatına entegre etmesi bizim için önemlidir. İbrahim’in elde ettiği başarısının arka planında da bir çalışmanın ve emeğin yanında judo sporunun felsefesini öğrenmesinin katkısı büyüktür. Bugünlerde Karamanlı sporcularımız aldıkları madalyalarla bizleri sevindirmeye devam ediyor. İbrahim’in elde ettiği altın madalya da sevincimizi ikiye katladı. Sporcumuzun önü ve geleceği açık. İnşallah bu başarı İbrahim için bir başlangıç olur ve adını sadece Türkiye’de değil tüm dünyada duyarız. Öğrencimizin başarısında emeği olan antrenörümüze, okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve ailesine teşekkür ediyorum. Başarılı sporcumuzun yolu da bahtı da açık olsun.” dedi.

Ziyaret, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın başarılı öğrenciyi ödüllendirmesi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284