Isitme Engelli Judo Takimi Ermenistan’da

20-31 Agustos 2015 tarihleri arasinda Balikesir ilinde gerçeklestirilen Isitme Engelliler Milli takim kampina davet edilen Karamanli judocular gösterdikleri performansla 26-31 Ekim 2015 tarihleri arasinda Ermenistan’da yapilacak olan Isitme Engelliler Avrupa Sampiyonasina katilma hakki elde ettiler.

Isitme Engelli Judo Takimi Ermenistan’da

21 Ekim'de yola çikan sporcularimiz öncelikle Ankara'da iki gün konakladiktan sonra hafta sonunda Ermenistan'a gittiler. Isitme Engelliler Spor Kulübü Baskani Ali Semiz Isitme Engelliler Federasyonu Teknik Delegesi olarak görev aldi.
Ali Semiz “Sporcularimizin Judo bransinda dört yildir üst üste bayanlarda Türkiye birinciligi ve Erkeklerde Türkiye üçüncülügü ve milli takim kamplarina davet edilmeleri Avrupa Sampiyonalarinda boy göstermeleri ile Judoda iddiali olduklarini basarilarinin da artarak devam ettigini dile getirdi. Kendisinin bu yil yapilan judo milli takim kamplarinda kamp müdürü olarak görev aldigini ve Ermenistan’da yapilacak olan Avrupa Judo Sampiyonasi'nda Teknik Delege olarak görev aldigini gözlemlerinde Judo dali adina kampa davet edilen Karaman'li sporcularimizin antrenmanlarina daha yogun çalismalari gerektigini ayni zamanda sporcularimizin elinden gelen gayreti gösterdigini fakat antrenman alanlarinin yetersiz oldugunu, antrenmanlari yürütecek bir antrenör bulunmadigini, yol ödeneklerinin yetersiz oldugunu dile getirdi. Sporcularimizin basarilarinin görmezden gelindigi, ödüllendirme yapilmadigini ve bu nedenle sporcularin motivasyon ve basarilarina karsilik ödüllendirme yapilmadigindan basarilarinda düsüs gördügünü dile getirdi.
Karaman Isitme Engelliler Spor Kulübü Sporculari bu yil antrenman yapmamalarina ragmen bu basariyi elde ettiklerini Ermenistan’da yapilacak olan sampiyonada birincilik kürsüsü için mücadele edeceklerini ve Türk bayragini en iyi sekilde dalgalandirmak istediklerini belirttiler. Isitme Engelliler Milli Takiminda Karamanli sporcularin olmasinin gögüs gerdiren bir durum oldugunu belirten Karaman Isitme Engelliler Spor Kulübü Tercümani Mehmet Semiz ise, “Sporcularimiz, gayretleri ile bedensel bir engelin aslinda engel olmadigini göstermis olup Karaman’in adini Türkiye'ye ve Dünyaya duyurmaya ve Ilimizin gururu olmaya devam ediyorlar. Sporcularimizi basarilarindan, çabalarindan ve inançlarindan dolayi sporcularimizi tebrik ediyorum. Zorlu ve çekismeli geçecek olan sampiyonada sporcularimiza basarilar diliyorum” seklinde konustu.
Türkiye Judo Federasyonu 2015 yili faaliyet programinda yer alan Isitme Engelliler Avrupa Judo Sampiyonasi 26-31 Ekim 2015 tarihleri arasinda Ermenistan’da yapilacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284