Judo’da “Hosgörü Ve Sevgi” Kazandi

Karaman’in ev sahipligini yaptigi Yunus Emre ve Hosgörü Kupasi judo müsabakalari sona erdi.

Judo’da “Hosgörü Ve Sevgi” Kazandi

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen Yunus Emre ve Hosgörü Kupasi judo müsabakalari minikler ve yildizlar kategorisinde gerçeklestirilen final müsabakalarinin ardindan sona erdi. Karamanli sporcularinin da yer aldigi müsabakalar Konya, Afyon, Kilis, Kirikkale, Mersin(Mut), Ankara, Nigde, Malatya, Hatay, Kirsehir ve Aksaray’dan gelen toplam 270 sporcunun mücadelesine sahne oldu.
Kazim Karabekir Spor Salonu’nda saygi durusunda bulunulmasi ve istiklal marsinin okunmasiyla baslayan müsabakalara, Karaman Ak Parti Milletvekili Recep Seker, Danisman Nurullah Koçak, Ayranci Kaymakami Fatih Kasikci, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, Sube Müdürü O.Selçuk Akbas, antrenör, sporcu ve çok sayida davetli katildi.
Kazim Karabekir Spor Salonu’nda gerçeklesen müsabakalarda minikler ve yildizlar kategorisinde mücadele eden sporcularin illerini en iyi sekilde temsil etmek için minderde verdigi mücadele görülmeye degerdi. Ilginin yogun oldugu sampiyonada sporcularin sampiyonluk mücadeleleri renkli görüntülere sahne oldu. Hosgörü ve sevginin kazandigi müsabakalarda sporcularin sergilemis olduklari centilmence hareketler müsabakalari izlemeye gelen sporseverlerce takdir topladi.
Zorlu ve çekismeli geçen müsabakalar sonunda Minik Erkekler kategorisinde; 27 puanla Konya birinci, 11 puanla Aksaray ikinci, 11 puanla Kirsehir ve 10 puanla Karaman üçüncülügü paylasan takimlar oldu. Minik Kizlar kategorisinde 20 puanla Konya birinci, 19 puanla Aksaray ikinci, 15 puanla Mersin ve 14 puanla Nigde üçüncü olan takimlar oldu. Yildiz erkekler kategorisinde 21 puanla Konya birinci, 16 puanla Karaman ikinci, 6 puanla Aksaray ve 5 puanla Mersin üçüncülügü paylasan takimlar oldu. Yildiz kizlar kategorisinde ise 26 puanla Konya birinci, 18 puan Karaman ikinci, 11 puanla Aksaray ve 4 puanla Hatay üçüncülügü paylasan takimlar oldu.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takimlara kupa ve madalyalari Karaman Ak Parti Milletvekili Recep Seker, Ayranci Kaymakami Fatih Kasikci ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik tarafindan verildi.
Müsabaka sonunda açiklamada bulunan Spor Il Müdürü Hayati Kisacik,” Yunus Emre’nin yaklasik 800 yil önce söyledigi “Gelin Tanis Olalim” sloganini Türk Dilinin Baskenti Karaman’da düzenledigimiz Yunus Emre ve Hosgörü Kupasi ile eyleme dönüstürdük. Sampiyonada farkli illerden, farkli kültürlerden gelen sporcularimizla birlikte “bir” olmanin “bütün” olmanin mutlulugunu yasadik. Çekismeli geçen müsabakalar sonunda dereceye giren ve giremeyen tüm sporcularimiza göstermis olduklari centilmence hareket ve mücadelelerinden dolayi tebrik ediyor, sporculuk hayatlari boyunca basarilar diliyorum” dedi.
Müsabakalar günün anisina çekilen toplu fotografin ardindan sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284