Karaman Atletizm Takımı Konya’dan Madalyalarla Döndü

Karaman Anadolu Yıldızlar Lig’i atletizm takımı, Konya’da düzenlenen ANALİG Atletizm Türkiye Şampiyonasını 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamladı.

Karaman Atletizm Takımı Konya’dan Madalyalarla Döndü

24-25 Temmuz 2022 tarihlerinde Konya’da 31 ilden 209 sporcunun katılımıyla düzenlenen Anadolu Yıldızlar Lig’i Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda 8 sporcuyla mücadele eden Karaman ekibi, 2 gün süren yarışlar sonunda 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak madalya kürsüsünde yer almayı başardı.

Konya atletizm pistinde yapılan yarışlarda Karaman adına yarışan sporculardan Görkem Arıkan yüksek atlama branşında 1.81’lik derecesiyle Türkiye şampiyonu olurken, 2000 metre erkeklerde Semih Sefa Armutçu Türkiye 2.’si, Yaşar Dökme uzun atlamada 5.77’lik derecesiyle Türkiye üçüncüsü, Bedirhan Muhammed Öztürk ise 80 metre erkeklerde Türkiye 4.’sü oldu.

Mehmet Furkan Yıldız, Görkem Arıkan, Semih Safa Armutçu, Bedirhan Muhammed Öztürk ve Yaşar Dökme’den oluşan bayrak takımı ise yarışmaları dördüncü olarak tamamladı. 2 gün süren yarışlar sonunda Karaman ekibi şampiyonayı genel sıralamada Türkiye dördüncüsü olarak tamamladı.

Konya’da düzenlenen ANALİG Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren sporcuları tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Katıldıkları yarışmalarda ilimizi en iyi şekilde temsil etmeye devam eden sporcularımız başarılarıyla bizleri bir kez daha gururlandırdı. Gelecek vadeden sporcularımız inşallah daha büyük başarılara imza atarak ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edecekler. Sporcularımızın yetişmesinde büyük emeği geçen antrenörlerimizi ve dereceye giren sporcularımızı tekrar kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284