Karaman Ekibi 16 Madalya İle Şampiyonaya Damgasını Vurdu

Gaziantep’te düzenlenen Paralimpik Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda Karaman ekibi, farklı kategorilerde kazandığı toplam 16 madalya ile şampiyonaya damgasını vurdu.

Karaman Ekibi 16 Madalya İle Şampiyonaya Damgasını Vurdu

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Gaziantep’te düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda 9 sporcu ile mücadele eden Karaman paralimpik yüzme takımı, 3 gün süren yarışlar sonunda kazandıkları 16 madalya ile zirvede yer aldı.

Şampiyonanın ilk gününde 8-11 yaş kategorisinde mücadele eden Özel İdare Spor Kulübü sporcularından Damla Ovalı, 400 metre serbest stilde Türkiye Şampiyonu, genel yaş kategorisinde ise Türkiye üçüncüsü oldu. Yine 400 metre serbest stilde mücadele eden Berkay Yavuz Türkiye Şampiyonu olurken, Şevval Çelik’te genel kategoride Türkiye üçüncüsü oldu.

İkinci gün yarışlarında Damla Ovalı, 100 metre serbest stilde Türkiye Şampiyonu, genel kategoride Türkiye üçüncüsü oldu. Aynı kategoride mücadele eden Berkay Yavuz’da Türkiye şampiyonu olarak altın madalyanın sahibi oldu.

Yarışmaların son gününde ise Damla Ovalı, 50 metre serbest stilde Türkiye şampiyonu genel kategoride Türkiye üçüncüsü oldu. Aynı kategoride mücadele eden Berkay Yavuz’da Türkiye şampiyonu oldu.

100 metre kurbağalama yarışlarında da Damla Ovalı, Türkiye ikincisi, Şevval Çelik Türkiye üçüncüsü oldu. 100 metre sırtüstü stilde de aynı yaş kategorisinde mücadele eden Damla Ovalı Türkiye şampiyonu, genel kategoride Türkiye üçüncüsü olurken Berkay Yavuz Türkiye şampiyonu, Şevval Çelik ise Türkiye üçüncüsü oldu.

Gaziantep’te düzenlenen şampiyonada 8 Türkiye şampiyonluğu, 1 Türkiye ikinciliği ve 7 Türkiye üçüncülüğü alan paralimpik sporcuları tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, sporcuların elde ettiği sonuçlardan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, antrenör ve sporculara başarılarının devamını diledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284