Karaman Judo Takimi Ümitler Avrupa Kupasi Sampiyonalarina Hazir

Karaman Judo takimi 23. Nazim Canca Ümitler Avrupa Kupasinda ülkemizi temsil edecek.

Karaman Judo Takimi Ümitler Avrupa Kupasi Sampiyonalarina Hazir

Türkiye Judo Federasyonu 2016 yili faaliyet programinda yer alan Ümitler Milli Takim Hazirlik Kampi 28 Subat – 04 Mart 2016 tarihleri arasinda Antalya’nin Kemer ilçesinde yapilacak. Kampa katilan Milli Sporcular bir hafta sürecek hazirlik kampinin ardindan, 05-06 Mart 2016 tarihleri arasinda düzenlenecek olan 23. Nazim Canca Ümitler Avrupa Kupasi’nda mindere çikacak.
Ümitler Milli Takim Hazirlik Kampinda ve 23. Nazim Canca Ümitler Avrupa Kupasinda ise Karamani milli takim judo antrenörleri Fadim Sarvan ve Ahmet Ömre Türe esliginde 40kg’da Esin Türkben, 44kg’da Ezgi Karademir ve 50kg’da Feyzullah Enes Uysal temsil edecek.
Milli formayi tasimanin anlatilmaz bir duygu oldugunu belirten Karaman judo takimi, Karamani ve ülkemizi en iyi sekilde temsil edeceklerini belirterek, hedeflerinin madalyalarla dönmek oldugunu belirttiler.
Nazim Canca kimdir?
Emniyet teskilatinda çalisan Nazim Canca, Mustafa Kemal Atatürk ve Celal Bayar'in yakin korumasi olarak görev yapti. 1959 yilinda Cumhurbaskanligi Köskü'nden ayrilarak Polis Akademisinde judo ögretmeni olarak görev aldi ve yakin savunma dersleri verdi.
Judo egitimini Fransa ve Ingiltere'de alan Canca, ayrica Judo Federasyonu'nun ilk kurulus asamasinda Ankara'da da çesitli görevlerde bulundu. Nazim Canca'nin ismi Türkiye'de judo sporunun ilk kuruculari arasinda geçmektedir.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284