Karaman Okçuluk Takımı Türkiye Dördüncüsü Oldu

Türkiye Okçuluk Federasyonu 2016 yılı faaliyet programında yer alan Ulusal Egemenlik Kupası Okçuluk Yarışları Antalya’da sona erdi.

Karaman Okçuluk Takımı Türkiye Dördüncüsü Oldu
21-24 Nisan 2016 tarihleri arasında Antalya ilinde gerçekleştirilen Ulusal Egemenlik Kupası Okçuluk yarışlarında Karaman okçuluk takımı Türkiye dördüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı. Karaman’da gelişmekte olan spor dallarında biri olan okçuluk elde ettiği başarılı sonuçlarla hedef büyütmeye devam ediyor.
Son olarak Antalya ilinde gerçekleştirilen yarışlarda Karaman Gençlik ve Spor Kulübü okçuluk takımı antrenör Recep Batman eşliğinde 10 sporcuyla katıldığı Ulusal Egemenlik Kupası Makaralı yay erkekler takım kategorisinde sıralamayı 12’inci sırada tamamlarken eleme atışlarında rakibi Yıldırım Okçuluk İhtisas Spor Kulübünü 220-218 yenerek bir üst tura çıkmayı başardı. Gençlik Spor Kulübü okçuluk takımı sporcularından Kamil Özgüven, Hasan Hüseyin Kozan ve Turgut Tokdemir’den oluşan Makaralı yay erkek takımı çeyrek finalde Erzurum Türk Telekom Spor Kulübünü 221-213 yenerek yarı finalde Demka spor kulübüne talihsiz bir şekilde mağlup oldu. Bronz madalya karşılaşmasında Gelibolu Yarımada Spor Kulübü ile karşılaşan Karaman okçuluk takımı rakibine 219-220 mağlup olarak Türkiye 4.’sü oldu.
Karaman okçuluk takımının hedef büyüttüğünü belirten antrenör Batman,” Çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Antalya’da sporcularımız zorlu ve bir o kadar da çekişmeli bir sınavdan geçti. Elde edilen dereceler bizler için ümit verici. Her katıldığımız yarışta başarı derecemiz artmaktadır. İnşallah daha güzel sonuçlarla ilimizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Okçuluk takımının aldığı başarılı sonuçtan dolayı mutlu olduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Karaman’da okçuluk adına güzel bir takım oluşturduk. Antrenörümüz eşliğinde eğitimlerine devam eden sporcularımız her organizasyonda bir öncekinden daha başarılı sonuçlar alarak Karaman’da okçuluk sporuna olan ilginin artmasını sağlıyorlar. Gerçek bir ata sporu olarak tarihimiz içinde yer alan, tüm dünya ülkelerinin ciddi araştırmalar yaptıkları Türk Okçuluğu, son 5 yılda hızlı bir sportif kalkınma modeli sergileyerek, bu yönü ile bir örnek oluşturdu. Yapılan ciddi planlama ve spor teşkilatımızın sağladığı önemli destek sayesinde bugün Türk Okçuluğu ülkemizi yurtdışında en iyi şekilde temsil etmenin gururunu duymakta. İnşallah bizlerde okçuluk branşında yetiştireceğimiz yetenekli sporcularımızla milli takımımızın iskeletini oluşturmak istiyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284