Karaman’da 18 Yıl Sonra Gelen 2. Lig Sevinci

Karaman Futbol Kulübü, TFF 3. Lig Play-Off Finalinde, Armoni Alanya Kestelspor'u 2-1 mağlup etti ve TFF 2. Lig'e yükseldi. 18 yıl aradan sonra Kestelspor mağlubiyeti sonrası gelen TFF 2. Lig, bütün Karamanlıları sevince boğdu.

Karaman’da 18 Yıl Sonra Gelen 2. Lig Sevinci

1966 yılında kurulan Karamanspor, bundan tam 18 yıl önce, Mehmet Ali Demir’in Başkan olduğu dönem 2004-2005 sezonunda Türkiye 2. Lig B Kategorisi C Grubunda yer almış, 2010 yılında ise kulüp fesh edilmişti. 1992 yılında Karaman Belediyespor olarak kurulan ve 2022 yılında Han kardeşler tarafından alınan Karaman FK, 3. Lig’de Play-Off Final maçında Ankara’da Alanya Kestelspor ile karşı karşıya geldi. 2. Lig’e yükselmek için oynanan final heyecanı Ankara’nın Etimesgut ilçesinde bulunan Eryaman Stadı’nda saat 19.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Karaman FK ile Alanya Kestelspor final müsabakasını,  AK Parti Antalya Milletvekili ve eski Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Karaman Milletvelilleri Av. Selman Oğuzhan Eser, Osman Sağlam, Av.  İsmail Atakan Ünver, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, İl Genel Meclis Başkanı Eyüp Çayır, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, AK Parti İl Başkanı Murat Öztürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, KAREV Başkanı Veli Bozkır ve Karaman’dan otobüslerle takımlarına destek olmak için Ankara’ya giden binlerce taraftarlar izledi. Karşılaşmayı TFF Süper Lig Hakemleri Ali Şansalan, Kerem Ersoy ve Mustafa Sönmez yönetti. Zorlu mücadelenin ilk 45 dakikasının başlaması ile kontrollü ataklar gerçekleştiren Karaman FK, dakika 35’de Ahmet Teker ve 42’inci dakikada kaptan Akın Akman’ın golleri ilk yarının da skorunu belirledi. İkinci 45 dakikalık sürenin başlaması ile Alanya Kestelspor kalemizde Serhat Enes Çalışkan’ın dakikalar 64’ü gösterdiğinde attığı gol ile durumu 2-1 yaptı. Karşılaşmada başka gol sesi gelmedi ve Karaman FK, Play-Off Final maçında Alanya Kestelspor’u 2-1 yenerek TFF 2. Lig’e yükselen taraf oldu.

Karaman FK ile Alanya Kestelspor maçı sonrası kupa töreni düzenlendi. Düzenlenen törenle kupasını havaya kaldıran Karaman FK futbolcuları ve yöneticileri büyük sevinç yaşadı. Ankara’da yaşanan galibiyet sonrası ise Karamanlılar, araç konvoyları düzenledi. Bazı vatandaşlar ise, 15 Temmuz Aktekke Kent Meydanı’nda kırmızı-beyaz bayraklarıyla toplanarak, “Şampiyon Karaman” tezahüratları attı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284