Karaman’da Geleceğin Sporcuları Atletizmle Buluşuyor

Karaman’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen "IAAF Eğlenceli Çocuk Atletizmi" festivalinde ilk ve ortaokul öğrencisi bin 110 çocuk, atletizm ile tanışma fırsatı buldu.

Karaman’da Geleceğin Sporcuları Atletizmle Buluşuyor

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından hayata geçirilen ve Karaman’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde çocuk ve gençlerin yoğun ilgisi eşliğinde devam eden "IAAF Eğlenceli Çocuk Atletizmi" festivalleri ilk ve ortaokul öğrencilerinin gözdesi olmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetine devam eden Sporcu Eğitim Merkezi’nin atletizm branşında elde edilen başarılı sonuçlar ise, çocuk ve gençlerin atletizm branşına olan ilgisini arttırırken, Karaman’da atletizm branşında altyapı daha da güçlü hale gelmeye devam ediyor.

Karaman merkez ve ilçe okullardan gelen talepler doğrultusunda IAAF Çocuk Atletizm Eğitmeni Melihşah Katman tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde şuana kadar Ayrancı ilçesinde 200, merkez TOKİ ilköğretim okulunda 520, Merkez TOKİ ortaokulunda 250 ve merkez Gevher Hatun anaokulunda 140 öğrenci atletizm ile tanıştı. Gerçekleştirilen festivallerde toplamda 4-12 yaş arası bin 110 süper çocuk sprint engel koşu parkuru, formula1 bayrak yarışı, çapraz sıçrama, baş üzerinden top atma, hedefe roket atma ve kurbağacık sıçrama oyun parkurlarında kıyasıya mücadele ederek, eğlenceli ortamda spor yapmanın tadını çıkardılar.

Atletizm festivallerinin okullardan gelen talepler doğrultusunda devam edeceğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Çocuklarımızı sporla tanıştırmak ve spor kültürünü erken yaşta çocuklarımıza aşılamak ana hedefimiz. Yapılan atletizm festivallerinde çocuklarımızın koşu, atma ve atlama yetenekleri ise antrenörlerimiz eşliğinde düzenli olarak gözlemleniyor. Devam eden festivaller çerçevesinde çocuklarımızın eğlenceli bir ortamda spor yapmaları sağlanırken, spor kulüplerine de önemli bir alt yapı oluşturulabilecek" dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284