Karaman’da Geleneksel Türk Okçuluğu Eğitimleri Başladı

Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Geleneksel Türk Okçuluğunu yaşatmak ve tanıtmak amacıyla başlatılan eğitimler büyük ilgi görüyor.

Karaman’da Geleneksel Türk Okçuluğu Eğitimleri Başladı

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ata sporu olan Geleneksel Türk Okçuluğunun yeni nesillere sevdirilmesi, öğretilmesi, başarılı sporcular yetiştirilmesi amacı ile hayata geçirdiği geleneksel Türk okçuluğu eğitimleri antrenör Atilla Ünal Akkoca eşliğinde başladı. Atatürk Spor Kompleksi Okçuluk Salonu’nda 16 sporcuyla başlayan eğitimlerde Geleneksel Türk Okçuluğunun inceliklerini öğrenen sporcular yıl içerisinde yapılacak olan yarışmalarda Karaman’ı temsil edecek.

Karaman’da Geleneksel Türk Okçuluğunu yaşatmak ve yarışmalarda Karaman’ı temsil edecek sporcular yetiştirmek istediklerini belirten Akkoca, “Geçmişimizi geleceğe taşıyalım ki, gençlerimiz geçmişini unutmasın. Bizi tarih sahnesine çıkaran bu spora sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum. Ata sporumuzu yaşatmak için bizlerde bu spora gönül veren insanlarımıza haftanın üç günü eğitimler veriyoruz. Bu spor insanı dinlendiren bir spor, içten gelen bir enerjisi var. İnşallah burada yetişen sporcular hem bizi en iyi şekilde temsil edecek hem de yeni sporcular yetiştirecekler. Ayrıca atlı okçuluk branşında da eğitimlerimize başlayacağız ve bu dalda yarışmalara katılarak ilimizi temsil edeceğiz" diye konuştu.

Kayıtlar Devam Ediyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde kayıtların devam ettiğini belirten Akkoca, “Öncelikle kayıt yaptıran kursiyerlerimize okçuluğun tarihi ve misyonu hakkında genel bilgiler veriyoruz. Ardından okçuluk alanında pratik eğitimler yaptırarak kursiyerlerimizin ata sporumuzu benimsemesini sağlıyoruz. Eğitimler sırasından okçu adaylarımızın heyecanı gelecek adına bizleri de heyecanlandırıyor. Geleneksel Türk Okçuluğuna ilgi duyan tüm vatandaşlarımızı eğitimlerimize bekliyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284