Karaman’da Sportif Yetenek Taramasi Basladi

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde görev yapan antrenörler, okullari bir bir gezerek yetenekleri ögrencileri kesfediyorlar.

Karaman’da Sportif Yetenek Taramasi Basladi

Karaman’da farkli okullarda yetenek taramasi yapan Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün bünyesinde çalisan sözlesmeli ve kadrolu antrenörlere ögrenciler büyük bir ilgi gösteriyor. Okullari gezerek form dagitan ve ögrencilere görsel tarama yapan antrenörler, sporda basari çitasini yükseltmek ve daha fazla gence ulasmak için dört koldan çalismalarina devam ediyor. Büyük ilgi toplayan bu çalisma okullarda yetenekli sporculari, sevdikleri ve yetenegi oldugu spor dali tespit edildikten sonra o alana yönlendiriliyorlar.
Bu kapsamda Karaman Merkez Anadolu Lisesi ve Makbule Orman Ortaokulunda badminton bransinda yetenek taramasinda geçen ögrenciler, haftada iki gün Pazartesi ve Persembe günleri Merkez Anadolu Lisesi Spor Salonunda, Pazartesi, Çarsamba ve Cuma günleri ise Yunus Emre Spor Salonu’nda badminton antrenörleri esliginde çalismalarina devam ediyorlar.
Okullarda yapilan yetenek taramalarinin tüm hiziyla devam ettigini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, “Il Müdürlügümüz bünyesinde görev yapan antrenörlerimiz farkli okullarda ve farkli branslarda yetenekli sporcu kesfetmeye devam ediyor. Amacimiz, spor yetenegi olan ögrencilerin tespit edilerek yetenekli olduklari spor branslarina kanalize etmektir” dedi.
Kisacik, Karaman’da spor alt yapisini gelistirmek, yetenekli gençleri Türk sporuna kazandirmak ve Milli takimlarimizin alt yapisina katki saglamak için Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü olarak çalismalarimiz araliksiz devam edecektir diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284